Sediul editurii Curtea Veche, blocat sâmbătă cu lanţuri de o firmă de pază

Sediul din Bucureşti al editurii Curtea Veche a fost blocat, sâmbătă dimineaţă, de o firmă de pază, care a pus lanţuri la uşile şi porţile clădirii, o angajată a instituţiei fiind în prezent reţinută în interiorul imobilului, a declarat pentru MEDIAFAX directorul editurii, Irene Arsene.

75 afișări

Irene Arsene a sps că, în jurul orei 5.45, aproximativ 20 de persoane, majoritatea din partea firmei de pază Civis SRL, au intrat în sediul editurii, situat în strada Ion Mincu, nr. 11, Bucureşti, şi au pus lanţuri la uşi şi la porţi, fără să lase pe nimeni să intre sau să iasă din imobil.

În momentul de faţă, potrivit directorului editurii Curtea Veche, clădirea este păzită de patru oameni. Irene Arsene a mai spus că, deşi a făcut plângere la poliţie, i s-a explicat că solicitarea ei poate fi soluţionată doar luni, deoarece, în weekend, personalul se ocupă doar de "urgenţe". Clădirea din Ion Mincu nr. 11 este obiectul unui litigiu nesoluţionat, potrivit lui Arsene.

Gestul firmei de pază nu este, potrivit acesteia, rezultatul unei hotărâri judecătoreşti, ci "un abuz" dintr-un "lanţ de abuzuri". Irene Arsene a spus că în documentele prezentate de firma de pază era scris că reprezentanţii acesteia trebuie să păzească "o casă nelocuită". Directorul editurii Curtea Veche a mai spus că, probabil, aceste metode de "intimidare" sunt folosite deoarece în zona în care este plasat sediul editurii s-au ridicat foarte multe clădiri de birouri. "Această casă este obiectul unui litigiu lung şi se doreşte, probabil, obţinerea ei, pentru a fi dărâmată", a mai spus Irene Arsene.

Curtea Veche este una dintre cele mai importante edituri din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici