Ponta: Guvernul este gata să elimine din Codul Penal, prin OU, prevederile contra libertăţii presei

Guvernul este pregătit să modifice prin ordonanţă de urgenţă noul Cod Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie, pentru a elimina acele prevederi care îngrădesc libertatea de exprimare şi a presei, a declarat premierul Victor Ponta.

626 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul este gata să elimine din Codul Penal, prin OU, prevederile contra libertăţii presei

Ponta: Guvernul este gata să elimine din Codul Penal, prin OU, prevederile contra libertăţii presei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

El a precizat, la Antena 3, că a discutat pe această temă cu ministrul Justiţiei şi că este luată în calcul adoptarea unei astfel de ordonanţe de urgenţă, dacă adoptarea unei legi va dura prea mult.

Premierul a arătat din nou că termenul pentru intrarea în vigoare a noului Cod Penal rămâne 1 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici