Postul ARTE vrea să intre pe piaţa din România

Postul franco-german ARTE încearcă să intre pe piaţa din România, o delegaţie din conducerea televiziunii urmând să se întâlnească cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), pe 30 aprilie, a anunţat, marţi, preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

69 afișări
Imaginea articolului Postul ARTE vrea să intre pe piaţa din România

Postul ARTE vrea să intre pe piaţa din România

"Canal ARTE studiază piaţa din România, cum ar putea să pătrundă şi ei (...). E un canal de dorit pe piaţa românească", a spus Răsvan Popescu, în şedinţa de marţi a CNA. El i-a solicitat lui Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), prezent la şedinţa CNA, să participe la întâlnirea cu reprezentanţii ARTE.

"Mai cer banii ăia mulţi?", a întrebat râzând Radu Teodorel, membru al CNA. "Din câte am înţeles, ar fi pe gratis. Ei vor să ofere documentarele gratis", a spus Gelu Trandafir.

Radu Petric a spus că ACC nu a avut contacte cu grupul ARTE, "de o vreme bună". Petric a explicat că, pentru intrarea ARTE în România, sunt două posibilităţi. "Una este cea comercială şi aici vedem care sunt condiţiile şi în ce măsură ei sunt interesaţi, şi alta este Guvernul României, care dacă semnează un acord internaţional, intră lângă TV5 şi am rezolvat-o", a spus Petric. El a atras atenţia membrilor CNA că în acest ultim caz, şi ARTE ar putea intra în "must carry", la fel ca TV5, care trebuie retransmis în mod obligatoriu de toţi cabliştii din România, potrivit unei modificări aduse Legii audiovizualului în decembrie 2007.

Delegaţia ARTE care va veni la CNA este formată, potrivit solicitării trimise la Consiliu, din: Hans-Walter Schlie, directorul departamentului de dezvoltare şi coordonare, Jean-Louis Haineaux, director juridic, şi Andre de Margerie, directorul relaţii internaţionale la ARTE Franţa.

Acţiunea reprezentanţilor ARTE este susţinută de Ambasada Franţei şi Ambasada Germaniei, scopul acesteia fiind "de a prezenta canalul ARTE în România şi de a analiza posibilitatea de difuzare a acestuia pe reţeaua de cablu".

Potrivit site-ului televiziunii, ARTE (Association Relative à la Télévision Européenne), creată printr-un parteneriat între Franţa şi Germania datând din 1988, s-a asociat cu alte televiziuni publice din Europa: RTBF în Belgia, TVE în Spania, TVP în Polonia, ORF, BBC etc. şi este retransmisă în mai multe limbi, în întreaga Europă, de la Strasbourg.

ARTE este un simbol al cooperării europene. Această televiziune, al cărei scop este favorizarea apropierii între popoarele Europei, propune programe informative, documentare şi emisiuni culturale.

Postul de televiziune, prezidat de Gottfried Langenstein de la 1 ianuarie 2007, este unul independent, cu sediul actual la Strasbourg, în apropierea instituţiilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici