Postul de televiziune Fox a refuzat să-i acorde lui Obama timp de antenă în prime time

Postul american de televiziune Fox a refuzat să-i acorde lui Barack Obama timp de antenă în prime time, aceasta fiind pentru prima dată când noului preşedinte american îi este refuzată apariţia în direct de către unul dintre marii radiodifuzori din Statele Unite, informează The Hollywood Reporter.

26 afișări
Imaginea articolului Postul de televiziune Fox a refuzat să-i acorde lui Obama timp de antenă în prime time

Postul de televiziune Fox a refuzat să-i acorde lui Obama timp de antenă în prime time (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Canalul Fox a preferat să transmită, în locul discursului preşedintelui la încheierea primelor 100 de zile de mandat, producţia "Lie to Mie". Reprezentanţii radiodifuzorului au transmis o declaraţie de presă în care se spunea că televizunea îşi va respecta programul obişnuit de miercuri seara, în loc să transmită conferinţa de presă a preşedintelui.

"The Fox Broadcasting Company nu va difuza conferinţa Preşedintelui. Reţelele de televizune asociate Fox, Fox News Channel şi Fox Business Network, vor transmite evenimentul în întregime. Fox va anunţa telespectatorii la momentul începerii conferinţei că evenimentul poate fi vizionat pe Fox News Channel şi Fox Business Network", se spune în declaraţia oficială.

ABC, CBS şi NBC au emis la rândul lor declaraţii în care anunţau că vor transmite live conferinţa.

Deşi au existat multe voci care au politizat în interpretare decizia Fox, se pare că mulţi radiodifuzori sunt deranjaţi de solicitările de spaţiu frecvente ale lui preşedintelui Barack Obama, în condiţiile în care fiecare întrerupere a programului obişnuit costă reţelele de televiziune milioane de dolari din publicitate.

Până la acest moment, Fox a transmis celelalte trei evenimente post-inaugurare şi chiar a amânat cel mai popular show TV al său, American Idol, pentru a face loc intervenţiei televizate a preşedintelui american.

Potrivit unei instituţii de cercetare independente, Center for Media and Public Affairs, buletinele de ştiri din seara discursului au acoperit activitatea Preşedintelui Obama mai mult decât cea a foştilor preşedinţi George W. Bush şi Bill Clinton la un loc, în timpul primelor lor 50 de zile de mandat. Studiul a indicat că ştirile au fost preponderent pozitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici