PREMIERĂ NAŢIONALĂ: Concerte simultane la cele 16 orgi din Timişoara

O serie de concerte simultane la cele 16 orgi aflate în diferite spaţii din Timişoara s-au desfăşurat, miercuri, în cadrul festivalului Timorgelfest, evenimentul constituind o premieră naţională.

176 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ NAŢIONALĂ: Concerte simultane la cele 16 orgi din Timişoara

PREMIERĂ NAŢIONALĂ: Concerte simultane la cele 16 orgi din Timişoara (Imagine: Csikos Rolland/Arhiva Mediafax Foto)

În cadrul festivalului Timorgelfest, care s-a desfăşurat, miercuri, la Timişoara, au avut loc concerte simultane la cele 16 orgi din municipiu. Potrivit organizatorilor, acesta este un eveniment unic în România.

"Timişoara este oraşul premierelor, aşa cum ne place nouă să spunem, iar în această seară am mai bifat o premieră cu aceste concerte, pentru o viitoare Capitală Culturală Europeană", a declarat corespondentului MEDIAFAX Felician Roşca, unul dintre organizatori.

Concertele au avut loc la Domul Romano-Catolic, la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, Biserica Romano-Catolică Millenium, Biserica Romano-Catolică Cetate, Biserica Reformată, Biserica Luterană, Biserica Romano-Catolică Elisabetin, Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, Orpheum de la Facultatea de Muzică din Timişoara, Sala 8 de la Facultatea de Muzică din Timişoara, Biserica Romano-Catolică Iosefin, Biserica Notre Dame din Timişoara, Biserica Romano-Catolică din Freidorf, Biserica Romano-Catolică din Fratelia, Biserica Romano-Catolică din Mehala şi Biserica Romano-Catolică Piarişti.

Cele 16 concerte au început la ora 19.00, în funcţie de terminarea serviciilor religioase şi au avut un public numeros.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, în total, în România sunt 1.250 de orgi, zona Banatului fiind cea mai bogată în astfel de instrumente muzicale.

Timişoara avea deja în anul 1757 o orgă impozantă, cu două manuale şi pedalier, construită de Johann Henke. Această orgă este instalată în Domul Romano-Catolic din municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici