Premii de peste 12.000 de euro, în cadrul competiţiei internaţionale TCM Classic Shorts

Cea de-a noua ediţie a competiţiei internaţionale de scurtmetraje TCM Classic Shorts, care a debutat pe 1 mai, oferă celor mai bune trei producţii premii în valoare totală de peste 12.000 de euro, cei şase finalişti beneficiind totodată de expunerea filmelor în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

70 afișări
Imaginea articolului Premii de peste 12.000 de euro, în cadrul competiţiei internaţionale TCM Classic Shorts

Premii de peste 12.000 de euro, în cadrul competiţiei internaţionale TCM Classic Shorts

Producţia clasată pe primul loc va fi premiată cu 5.000 de lire sterline (aproximativ 6.400 de euro), scurtmetrajele de pe locurile doi şi trei urmând să primească premii în valoare de 3.000 de lire sterline (circa 3.800 de euro), şi, respectiv, 2.000 de lire sterline (2.500 de euro).

Competiţia TCM Classic Shorts este deschisă scurtmetrajelor din regiunea EMEA - Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. În plus, 2008 este al doilea an în care sunt acceptate şi înscrierile participanţilor din România.

Filmele care nu au fost filmate în limba engleză trebuie însoţite de subtitrare, data limită de înscriere în competiţie fiind 1 august.

Juriul celei de-a noua ediţii TCM Classic Shorts este format din: James Franco, Nick Goldsmith, Mikael Hafstrom, Rutger Hauer, Agnieszka Holland, Jason Isaacs, Garth Jennings, Cillian Murphy, Wolfgang Petersen, Darrell Roodt, Istvan Szabo, Stephen Woolley, Wendy Ide, Dan Jolin, Nev Pierce şi Jason Solomons.

La fel ca în anii anteriori, scurtmetrajele câştigătoare vor fi vizionate, în luna octombrie, în cadrul unei ceremonii de premiere.

De asemenea, cei şase finalişti ai competiţiei vor beneficia de expunerea filmelor în toate teritoriile TCM EMEA - Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. În plus, filmele finaliste vor putea fi urmărite şi pe TCM, în cadrul unui weekend special.

Printre peliculele lansate în cadrul competiţiei TCM Classic Shorts, care s-au bucurat de recunoaşterea criticilor, se numără "A Bout de Truffe", de Tom Tagholm, care a câştigat locul întâi la Festivalul de Film Raindance, şi scurtmetrajul câştigător în 2006 - "Jane Lloyd" - care a fost folosit de David Gray ca videoclip pentru single-ul "Alibi".

Totodată, "Cubs", peliculă finalistă în anul 2005, regizată de Tom Harper, şi "Nits", scurtmetrajul câştigător în 2004, regizat de Harry Wootliff, au fost nominalizate la Premiile Bafta, în timp ce "Brown Paper Bag" (2002), regizat de Michael Baig Clifford, şi "About a Girl" (2001), regizat de Brian Percival, au câştigat Premiile Bafta pentru "cel mai bun scurtmetraj".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici