Primăria Capitalei vrea să cumpere casele monument istoric

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că municipalitatea caută o soluţie pentru a cumpăra casele înscrise pe lista monumentelor istorice de la proprietarii acestora, în cazul în care aceştia doresc să vândă.

26 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să cumpere casele monument istoric

Casa memorială Arghezi

Ministerul Culturii a solicitat Primăriei Capitalei, în contextul litigiului privind sediul Uniunii Artiştilor Plastici, să-şi exprime "dreptul de preempţiune" la cumpărarea locuinţelor declarate monument istoric de la proprietarii care vor să le vândă.

În acest sens, municipalitatea caută soluţii pentru a putea cumpăra aceste locuinţe.

Sorin Oprescu a declarat că municipalitatea va face un efort financiar ca aceste clădiri vechi cu valoare istorică pentru Capitală să intre în patrimoniul oraşului.

De asemenea, primarul Capitalei a mai precizat că, pentru a preîntâmpina o eventuală supraevaluare a acestor imobile, va solicita Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România să dispună ca experţii să întocmească rapoarte de evaluare corectă.

În 16 iulie, Uniunea Artiştilor Plastici din România a rămas fără sediul central din strada Nicolae Iorga din Bucureşti, fiind evacuată de către executorii judecătoreşti care au pus în aplicare decizia de retrocedare a clădirii în care a funcţionat uniunea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici