FOTO Primul muzeu de artă new media din România, amenajat în catacombele din Braşov

  • Primul muzeu de artă new media din România a fost amenajat în catacombele din Braşov.
  • Artiştii invitaţi folosesc oglinzi, lumini ultra-violete, led-uri, ecrane, difuzoare, motoare şi alte inovaţii tehnice pentru a obţine efecte optice, iluzii şi reflexii.
1912 afișări
Imaginea articolului FOTO Primul muzeu de artă new media din România, amenajat în catacombele din Braşov

FOTO: BUM - Braşov Underground Museum Facebook

Inedita expoziţie este organizată de Asociaţia Amural, în parteneriat cu Primăria Braşov şi Administraţia Fondului Cultural Naţional. Este primul muzeu de artă new media din România, amenajat în catacombe.

Galeriile din zona După Ziduri au fost săpate cu rolul de adăpost antiaerian şi depozit de bombe în al doilea război mondial, iar acronimul acestui muzeu, BUM, face trimitere la trecutul acestui loc. Braşov Underground Museum este un proiect de conversie prin cultură şi regenerare urbană realizat cu scopul de a recupera un spaţiu abandonat de peste 70 de ani şi a-l dedica artelor new media.

,BUM înseamnă Braşov Underground Museum şi este şi o trimitere la faptul că galeriile au fost săpate ca depozit de muniţie şi adăpost antiaerian. BUM înseamnă primul muzeu de artă new-media din România - deci de artă şi tehnologie - este o premieră la noi în ţară şi sperăm să devină o premieră permanentă. Expoziţia aceasta se cheamă «Underground», va ţine patru luni de zile şi sperăm că vom impresiona cetăţenii oraşului şi turiştii atât de mult încât proiectul acesta să devină unul permanent”, a declarat Răzvan Pascu, reprezentantul Asociaţiei Amural.

Unele lucrări sunt interactive şi folosesc tehnologia.

„Unele dintre lucrări într-adevăr sunt interactive, altele sunt doar obiecte de privit. Toate sunt instalaţii care folosesc tehnologiile, lumina, artele digitale, de asta le-am unit sub conceptul de new media. Oamenii pot să îşi facă selfie-uri, pot să facă orice aici, mai puţin se aprindă lumini şi bliţuri care vor strica efectul lucrărilor”, a mai spus Răzvan Pascu.

Potrivit organizatorilor, BUM se deschide cu expoziţia „Underground”, ce conţine 14 lucrări de artă de la unii dintre cei mai buni artişti de light art, video art şi new media art ai momentului. Artiştii invitaţi au folosit oglinzi, lumini ultra-violete, led-uri, ecrane, difuzoare, motoare, filtre dicroice şi alte inovaţii tehnice pentru a obţine efecte optice, iluzii, imagini anamorfice, reflexii şi volume noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici