Pro Tv, alături de PayPal şi PayU, opresc plăţile către site-urile cu conţinut piratat

PayPal a oprit, la cererea ProTV, serviciile de plată către site-ul www.iplay.ro - una dintre cele mai mari platforme de piraterie din România - precum şi către firma de găzduire web, Imigi, iar în urmă cu o săptămână, alături PayU, a luat o decizie similară în cazul site-ului www.serialepenet.ro.

2662 afișări
Imaginea articolului Pro Tv, alături de PayPal şi PayU, opresc plăţile către site-urile cu conţinut piratat

Pro Tv, alături de PayPal şi PayU, opresc plăţile către site-urile cu conţinut piratat

"Site-ului www.iplay.ro, unul dintre cele mai mari platforme de piraterie din România, i-au fost oprite sursele de finanţare. La cererea ProTV, PayPal a oprit serviciile de plată către site-ul pirat precum şi către firma de găzduire web, Imigi", se arată într-un comunicat.

Comunicatul menţionează că, "în urmă cu o săptămână, PayU, principalul integrator de plăţi online din România, a sistat oficial realizarea plăţilor pentru accesarea conţinutului oferit de site-ul www.serialepenet.ro", Pro Tv reuşind să avanseze în lupta cu pirateria digitală. În cazul www.serialepenet.ro, plăţile prin PayPal, PayU, dar şi prin reţelele de telefonie fixă şi mobilă, au fost oprite datorită colaborării ProTV SA cu procesatorii de plăţi.

Conform comunicatului, Pro Tv SA se află în prezent în discuţii cu operatorii de telefonie mobilă din România pentru a nu mai accepta operarea plăţilor către site-uri care piratează conţinut şi nu pot face dovada deţinerii drepturilor de distribuţie.

"Succesele obţinute până acum în lupta împotriva pirateriei nu ar fi fost posibile dacă nu ar exista companii care, la fel ca şi PRO TV, înţeleg necesitatea creării unui mediu de business corect, în care cei care obţin venituri prin furt să fie excluşi din piaţă. Pirateria înseamnă furt de conţinut şi nerespectatea legislaţiei privind drepturile de autor şi drepturile conexe. Acestea sunt fapte de natură penală oriunde în lume. Acţiunile noastre în această direcţie vor fi dublate şi de o campanie de informare cu scopul de a le arăta cumpărătorilor de bună credinţă care sunt site-urile care piratează conţinut", declară Costi Mocanu, director general PRO TV SA.

La rândul său, Andreia Stavarache, Sales&Marketing Manager PayU, avertizează că PayU nu a sprijinit şi nu va sprijini nicio acţiune legată de piraterie, iar fiecare comerciant care colaborează cu această companie a declarat pe proprie răspundere că este posesorul de drept al bunurilor şi serviciilor pe care le comercializează online.

"PayU nu a sprijinit şi nu va susţine nici pe viitor, direct sau indirect, nicio acţiune legată de piraterie. Mai mult, fiecare comerciant care lucrează cu PayU a declarat şi semnat pe proprie răspundere că este posesorul de drept al bunurilor şi serviciilor pe care le comercializează online. Nerespectarea acestor clauze şi imposibilitatea probării acestor drepturi ne pun în situaţia de a-i notifica şi, la nevoie chiar să întrerupem colaborarea cu respectivele companii, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în cazul companiei Vortex Solutions care deţinea serialepenet.ro", a precizat Andreia Stavarache.

Şi reprezentanţii PayPal declară că nu încurajează pirateria, motiv pentru care au reacţionat foarte repede la solicitările Pro TV.

"PayPal nu încurajează acţiuni care afectează proprietarii de licenţă, drepturile de autor şi drepturile conexe în mediu online sau offline. PayPal nu încurajează pirateria. Din acest motiv am reacţionat foarte repede când reprezentanţii PRO TV SA ne-au anunţat că aceste site-uri distribuie în mod ilegal conţinut pentru care nu deţin drepturile de distribuţie", a declarat Luca Cassina Director General PayPal pentru Europa de Nord, Europa Centrală, Europa de Est şi Turcia.

ProTV si Voyo.ro, alături de partenerii săi, vor continua campania de comunicare şi normalizare a mediului de comerţ online cu conţinut digital de calitate.

Voyo.ro este o platformă online de entertainment, aparţinând PRO TV SA, cu conţinut premium, diversificat, exclusiv şi legal. Conţinutul voyo.ro este oferit în sistem de abonament şi Pay Per View. Avantajul acestui serviciu este faptul că utilizatorii beneficiază, în condiţii perfect legale, de sute de titluri de filme, emisiuni informative şi de divertisment, seriale, show-uri şi evenimente sportive, multe dintre acestea cu difuzare LIVE. De asemenea, voyo.ro oferă nenumărate seriale internaţionale, seriale româneşti, disponibile chiar în avans faţă de difuzarea la TV.

PayU este principalul integrator de plăţi online din România şi oferă magazinelor online o modalitate simplă, rapidă şi sigură de acceptare a plăţilor online pentru aproape orice fel de bunuri sau servicii acceptate de Visa şi Mastercard. Compania este membră a grupului PayU, furnizor de servicii de integrare a plăţilor online cu operaţiuni în Polonia, Ungaria, Cehia, Ucraina, Rusia şi Turcia.

PayPal, o companie deţinută de eBay, este cel mai popular brand global privind plăţile online cu cardul, cu venituri care au atins 4.4 miliarde de dolari în 2011. Cu o vechime de 14 ani în industrie, reprezintă o soluţie perfect sigură pentru tranzacţiile de zi cu zi din online-ul internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici