Probleme pentru Google: Sute de mii de conturi Gmail au fost şterse

Zeci de mii de conturi Gmail au fost şterse, inclusiv fiecare email, aplicaţie, contact sau informaţii din calendar, a confirmat compania Google, informează dailymail.co.uk.

152 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru Google: Sute de mii de conturi Gmail au fost şterse

Sute de mii de conturi Gmail au fost şterse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Problema a apărut duminică după-amiază, când mii de oameni s-au plâns că tot conţinutul conturilor lor a dispărut.

"Am pierdut toate emailurile/folderele din Gmail. De ce s-a întâmplat asta? Cum pot să recuperez totul?" sau "toate conturile, setările emailurile, contactele mele au dispărut pur ţi simplu" sunt doar câteva dintre mesajele trimise de utilizatorii Gmail către companie.

Se pare că aproape 600.000 de utilizatori au fost afectaţi, iar Google a încercat timp de câteva ore să repare problema serviciului care este utilizat de aproximativ 2 milioane de oameni.

Unul dintre utilizatorii Gmail a scris într-o postare pe blog: "Din mesajele postate pe forumuri şi pe Twitter este clar că sute, dacă nu cumva mii de oameni au rămas fără conturi Gmail".

În seara de duminică, un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru Huffington Post: "Am rezolvat problema pentru o parte dintre utilizatori. Inginerii noştri lucrează şi încearcă să readucă totul la normal cât mai repede posibil. Ne pare foarte rău pentru neplăcerile create utilizatorilor noştri".

Primele estimări au arătat că 0,23 la sută dintre utilizatorii Gmail au fost afectaţi, însă acestea au fost revizuite de Google la 0,08 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici