GALERIE FOTO  Proconsul şi Viţa de Vie animă atmosfera la Parastasul Piraţilor Nepomeniţi

Ediţia a VI-a a evenimentului de la Sulina are loc pe 12 şi pe 13 mai.

180 afișări
Imaginea articolului Proconsul şi Viţa de Vie animă atmosfera la Parastasul Piraţilor Nepomeniţi

Proconsul şi Viţa de Vie animă atmosfera la Parastasul Piraţilor Nepomeniţi

Sulina găzduieşte Cimitirul Maritim Internaţional, cea mai diversă necropolă în care mormintele credincioşilor ortodocşi care se află laolaltă cu cele ale catolicilor şi protestanţilor, evreilor şi musulmanilor.

Aici se află singurul mormânt din Europa al unui pirat recunoscut: Gheorghios Kontoguris. Pentru a pomeni multitudinea de personalităţi uitate de lume din Cimitirul Maritim din Sulina, Cârciuma Garlic organizează anual, încă din 2018, evenimentul Parastasul Piraţilor Nepomeniţi, în memoria acestora.

Întreaga comunitate din Sulina (cetăţeni, membri ai asociaţiilor implicate în organizarea şi desfăşurarea evenimentului, artizanii locali, operatori economici locali, etc.), oameni din celelalte comunităţile ale Deltei, precum şi turişti sunt aşteptaţi la pomenire.

Structura evenimentului

@ Masa de pomenire cu preparate tradiţionale la Cimitirul Maritim din Sulina (se vor servi gratuit porţii de mâncare tradiţională: borş de peşte şi fasole cu ciolan);

@ Cruciada aflării comorii

@ Jocuri tematice pentru micii piraţi

@ Expoziţie cu vânzare produse handmade tematice

@ Cântarea Piraţilor în cadrul căreia vor canta pe scenă trupe precum: Proconsul, White Mahala, Viţa de Vie şi  Mihai Mărgineanu;

@ O noapte albă de neuitat, pe plaja imensă şi sălbatică, cu presenţa DJ;

@ Documentare la Expoziţia Sulina Veche a istoriei oraşului prin intermediul fotografiilor, hărţilor şi artefactelor.
.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici