Proiectul ”Fading Borders“ va reprezenta România la Bienala de Arhitectură din Veneţia

  • Proiectul ”Fading Borders“ va reprezenta România la cea de-a 17-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură, La Biennale di Venezia, ediţia din 2021, anunţă Ministerul Culturii.
  • Expoziţia Internaţională de Arhitectură, La Biennale di Venezia, cu tema „How Will We Live Together?”, curatoriată de Hashim Sarkis, va avea loc în perioada 22 mai – 21 noiembrie 2021.
704 afișări
Imaginea articolului Proiectul ”Fading Borders“ va reprezenta România la Bienala de Arhitectură din Veneţia

Proiectul ”Fading Borders“ va reprezenta România la Bienala de Arhitectură din Veneţia

”Fading Borders” este proiectul declarat câştigător al concursului naţional pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 17-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură, La Biennale di Venezia, ediţia din 2021. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, însă, din cauza pandemiei, a fost amânat pentru acest an”, a anunţat miercuri Ministerul Culturii.

Creat de Irina Melita, Ştefan Simion, Ştefania Hîrleaţă, Cristian Andrei Bădescu şi Radu Tîrcă, ”Fading Borders“ abordează tema migraţiei a peste 3,4 milioane de români, circa 17% din populaţia totală a ţării, după aderarea României la Uniunea Europeană, în anul 2007, exod fără precedent în Europa, pe timp de pace, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

„Proiectul documentează această realitate dramatică în două ipostaze fundamentale: Plecat – fenomenul complex de convieţuire a emigranţilor români în cadrul diferitelor comunităţi locale din Europa, şi Shrinking Cities - locurile abandonate ale mediului construit de acasă”, susţin reprezentanţii Ministerului Culturii.

La fel ca în anii anteriori, expoziţia va fi organizată în două spaţii expoziţionale, Pavilionul Naţional al României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român pentru Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici