Purcărete, nominalizat la Marele Premiu Prometheus pentru Opera Omnia - GALERIE FOTO

Silviu Purcărete, Nicolae Breban, Ileana Mălăncioiu şi Gabriela Adameşteanu se numără printre nominalizaţii celei de-a VIII-a ediţii a Marilor Premii Prometheus, care vor fi acordate în luna octombrie, informează Fundaţia Anonimul.

352 afișări
Imaginea articolului Purcărete, nominalizat la Marele Premiu Prometheus pentru Opera Omnia - GALERIE FOTO

"Faust"-ul lui Purcărete - unul dintre cele mai complexe spectacole montate la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, care are nevoie de o hală industrială pentru spaţiul de joc – va avea cinci reprezentaţii la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, în perioada 18 – 22 august (Imagine: Stefan Jammer)

GALERIE FOTO

Pentru al optulea an consecutiv, Marile Premii Prometheus vor fi acordate pentru întreaga carieră (Opera Omnia) şi pentru debut (Opera Prima), acestea având o valoare netă de 100.000 de lei, respectiv 10.000 de lei.

Vor fi acordate trei premii în valoare de câte 10.000 de lei celorlalţi finalişti ai Marelui Premiu Prometheus pentru Opera Omnia.

Nominalizaţii pentru Opera Omnia sunt:

Literatură - Gabriela Adameşteanu, Nicolae Breban, Ileana Mălăncioiu;

Muzică - Theodor Grigoriu, Cătălin Ilea, Eduard Tumagian;

Arte vizuale - Florin Ciubotaru, Gheorghe Iacob, Vladimir Zamfirescu;

Artele spectacolului - Florin Mihăilescu, Silviu Purcărete, Helmut Sturmer.

Nominalizaţii pentru Opera Prima sunt:

Literatură - Svetlana Cârstean, Corina Sabău, Simona Sora;

Muzică - Remus Azoiţei, Dana Ciocârlie, Mihai Măniceanu;

Arte vizuale - Ciprian Ciuclea, Nicu Ilfoveanu, Virgil Scripcariu;

Artele spectacolului - Alexandru Mâzgăreanu, Gabriel Pintilei, Istvan Teglas.

Juriul care a desemnat nominalizaţii a fost format din Andrei Pleşu - preşedinte, Livius Ciocârlie (secţiunea literatură), Dumitru Avakian (secţiunea muzică), Aurelia Mocanu (secţiunea arte vizuale) şi Alexandru Dabija (secţiunea artele spectacolului).

În luna septembrie, juriul va desemna finaliştii, câte unul pentru fiecare secţiune, iar în luna octombrie, la Clubul Prometheus din Capitală, vor fi desemnaţi câştigătorii Marilor Premii Prometheus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici