Radu Jude, câştigător la Sundance/NHK International Film

Proiectul "Cea mai fericită fată din lume", primul lungmetraj realizat de Radu Jude, a fost desemnat câştigător la Sundance/NHK International Film, primind o finanţare de 10.000 de dolari, potrivit site-ului www.cinematical.com.

1 afișare
Imaginea articolului Radu Jude, câştigător la Sundance/NHK International Film

Radu Jude, câştigător la Sundance/NHK International Film

Proiectul de lungmetraj de ficţiune "Cea mai fericită fată din lume" al lui Radu Jude a fost desemnat câştigător alături de proiectele regizorilor Alejandro Fernandez Almendras din Chile, pentru "Huacho", Braden King, SUA, pentru "Here" şi Aiko Nagatsu, din Japonia, pentru "Apoptosis".

Potrivit sursei citate, cei patru câştigători ai competiţiei vor primi suma de 10.000 de dolari, iar proiectele lor, odată finalizate, vor fi achiziţionate pentru distribuţie în Japonia de NHK (Japan Broadcasting Corporation).

Alături de "Cea mai fericită fată din lume", mai fuseseră nominalizate, din Europa, "Circus Fantasticus", o dramă de război semnată de de Janez Burger (Slovenia) şi "On the Path", de Jasmila Zbanic (Bosnia-Herţegovina).

Proiectul de lungmetraj de ficţiune "Cea mai fericită fată din lume", în regia lui Radu Jude, a obţinut, în octombrie anul trecut, o finanţare de 20.000 euro prin Programul MEDIA 2007.

De asemenea, proiectul a primit o finanţare în valoare de un milion de lei la prima sesiune a concursului Centrului Naţional al Cinematografiei din 2007.

Radu Jude s-a născut în Bucureşti, în 1977. A lucrat ca asistent de regie la filmul "Amen" de Costa Gavras şi la "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu.

The Sundance/NHK International Filmmakers Award a fost înfiinţat în 1995 de NHK şi Sundance Institute, pentru a onora şi sprjini regizorii tineri, câte unul din SUA, Japonia, America Latină şi Europa, care se remarcă prin originalitate, talent şi viziune. Sundance Institute, fondat de Robert Redford, este o organizaţie non-profit, implicată, în prezent, într-o serie de programe care includ şi sprijinirea scenariştilor şi a regizorilor independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici