Răstignirea lui Iisus: Un indiciu legat de biblicul eveniment, descoperit de arheologi

Inscripţia de pe un sarcofag vechi de 2000 de ani, care a fost salvat din mâinile jefuitorilor de antichităţi, ar putea oferi o dovadă cu privire la răstignirea lui Iisus Hristos, potrivit arheologilor.

3481 afișări
Imaginea articolului Răstignirea lui Iisus: Un indiciu legat de biblicul eveniment, descoperit de arheologi

Răstignirea lui Iisus: Un indiciu legat de biblicul eveniment, descoperit de arheologi (Imagine: Daily Mail)

Osuarul, confecţionat din piatră de calcar, ar putea conţine locaţia familiei lui Caiafa, unul dintre preoţii implicaţi în crucificarea lui Iisus, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii din Israel susţin că inscripiţia de pe sacofag ar putea dezvălui locul în care trăiau membrii familiei personajului biblic înainte de exodul lor în Galileea.

În Biblie, Caiafa este unul dintre preoţii care îl interoghează pe Iisus.

În urmă cu trei ani, Autoritatea pentru Antichităţi din Israel a reuşit să recupereze un sarcofag cu o inscripţie rară din mâinile unor jefuitori.

Experţii de la Departamentul de Arheologie de la Universitatea din Tel Aviv care au cercetat osuarul sunt convinşi că artefactul este autentic, iar "inscripţia este extraordinară".

Cuvintele inscripţionate pe osuar nu dau doar detalii despre cel decedat, ci şi trei nume din alte generaţii şi o posibilă locaţie a familiei.

Inscripţia completă sună în felul următoar: "Miriam fiica lui Yeshua fiul lui Caiaphus, preot de Maaziah de la Beth Imri".

Beth Imri ar putea fi o referire la un alt ordin preoţesc, potrivit cercetătorilor, sau eventual o lolcaţie geografică, cel mai probabil a familiei lui Caiaphus.

Sarcofagul se presupune că a fost dezgopat dintr-un site din sud-vestul Ierusalimului, presupusul loc legendar al luptei dintre David şi Goliat.

Beit Imri ca locaţie este situat, probabil, pe pantele de pe muntele Hebron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici