Reclame la retailerul online Zoot.ro şi la compania Telekom, interzise de la difuzare de către CNA

Un spot publicitar pentru retailerul online de modă Zoot.ro şi un clip pentru compania de telecomunicaţii Telekom au fost interzise de la difuzare printr-o decizie luată marţi de CNA, din cauză că stimulează comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei.

675 afișări
Imaginea articolului Reclame la retailerul online Zoot.ro şi la compania Telekom, interzise de la difuzare de către CNA

Reclame la retailerul online Zoot.ro şi la compania Telekom, interzise de la difuzare de către CNA (Imagine: Hepta)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să aplice decizii de intrare în legalitate în cazul acestor spoturi publicitare, fapt care presupune că respectivele clipuri nu mai pot fi difuzate în această formă care încalcă legislaţia audiovizualului.

Membrii CNA au decis intrarea în legalitate a spotului publicitar pentru Zoot.ro din cauza faptului că în acest clip apar două persoane care sar într-o apă, ignorând o pancartă pe care este inscripţionat mesajul "scăldatul interzis". Conform discuţiilor din şedinţă, spotul nu mai este transmis în prezent, însă membrii CNA au decis să aplice decizia de intrare în legalitate în acest caz pentru a preveni o eventuală reluare a difuzării sale, într-o formă care încalcă legislaţia audiovizualului.

Propunerea în acest caz a fost făcută de membrul CNA Radu Herjeu, care a invocat articolul 29, alineatul 1, litera f din Legea audovizualului, potrivit căruia "Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei".

Din cauza încălcării aceluiaşi articol, Consiliul a decis intrarea în legalitate şi pentru reclama la oferta promoţională Telekom Magenta One a companiei Telekom România. În acest spot este prezentat un băieţel care afirmă că vrea să mănânce ventuze. În timpul difuzării respectivului spot publicitar, pe ecran era afişată o planşă completată cu un desen reprezentând un borcan cu ventuze (cuvântul "ventuze" fiind inscripţionat pe borcan). 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici