RECORD absolut! "La Muse endormie", sculptura din bronz a lui Constantin Brâncuşi, a fost vândută cu 57 de milioane de dolari la New York

O sculptură din bronz realizată de Constantin Brâncuşi a fost vândută luni cu 57,37 de milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate la New York, a anunţat casa de licitaţii Christie's, care a precizat că preţul este de peste două ori mai mare decât estimarea minimă iniţială.

1373 afișări
Imaginea articolului RECORD absolut! "La Muse endormie", sculptura din bronz a lui Constantin Brâncuşi, a fost vândută cu 57 de milioane de dolari la New York

Denumită "La Muse endormie", lucrarea realizată în bronz, înfăţişând un cap de femeie cu ochii închişi, a fost concepută de artistul român în 1913, în primii ani ai perioadei sale de artist independent la Paris.

Lucrarea era evaluată înainte de licitaţie la suma de 25-35 de milioane de dolari şi a fost achiziţionată de un ofertant anonim, a precizat Christie's, informează site-ul postului France 24.

A doua cea mai scumpă lucrare vândută la licitaţie de luni a fost tabloul "Femme assise, robe bleue", de Pablo Picasso , vândut cu suma de 45 de milioane de dolari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici