Regizorul Cristian Munteanu a murit

Regizorul Cristian Munteanu a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 71 de ani, anunţă Teatrul Radiofonic.

7 afișări

Cristian Munteanu a fost primul redactor-şef al redacţiei Teatru a Radiodifuziunii Române, după revoluţia din decembrie 1989. Peste o mie de piese de teatru radiofonic aflate în fonoteca radioului poartă semnătura lui.

Cristian Munteanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1959. A fost regizor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1962 a fost regizor artistic la Radiodifuziunea Română, în redacţia Teatru, unde a lucrat aproape 50 de ani.

A fost autorul a cinci piese de teatru jucate pe scenele teatrelor din ţară, printre care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul "Lucia Sturza Bulandra" şi Teatrul "Ion Vasilescu". Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Teatrale din România, a scris şi a montat scenarii radiofonice şi de televiziune la posturile publice din România, Bulgaria, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia şi Iugoslavia. În perioada 1990 - 1994 a fost profesor de artă dramatică la Universitatea Ecologică din Bucureşti.

În cariera sa a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună emisiune dedicată copiilor la Festivalul de producţii radiofonice din Japonia (1964), Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru – secţia română pentru cea mai bună piesă radiofonică a anului (1994), Premiul Asociaţiei Umoriştilor din România pentru management şi valorificarea comediei româneşti la radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici