Regizorul Pascal Thomas, prezent duminică la închiderea Festivalului Filmului Francez

Ediţia 2007 a Festivalului Filmului Francez se încheie, duminică, cu producţia "L'Heure Zéro", care va fi proiectată la Cinema Pro, în prezenţa regizorului Pascal Thomas, informează organizatorii evenimentului.

2 afișări
Imaginea articolului Regizorul Pascal Thomas, prezent duminică la închiderea Festivalului Filmului Francez

Regizorul Pascal Thomas, prezent duminică la închiderea Festivalului Filmului Francez

Jurnalist la origine, Pascal Thomas a realizat primul său film în 1971, urmând sfatul lui Claude Berri. Din 1973, filmul său, "Les Zozos", urmat de "Pleure pas la bouche pleine" şi "Chaud Lapin", în care descrie cu umor Provenţa franceză, se bucură de un mare succes.

După o lungă pauză, timp în care s-a ocupat doar de filme publicitare, el a revenit la lungmetraj în 1999, cu "La Dilettante". Filmele "Le grand appartement", "Mercredi folle journée", "Mon petit doigt m'a dit" şi "L’Heure Zéro" - adaptare după Agatha Christie, realizat în 2007, consacră privirea caustică şi puţin bizară a unui cineast umanist pentru care copilăria, natura şi relaţiile între oameni sunt mai importante decât orice.

Realizator, scenarist şi producător, Pascal Thomas este autorul a douăzeci de lungmetraje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici