Regizorul Wong Kar Wai va fi preşedintele juriului Berlinalei 2013

Regizorul Wong Kar Wai va fi preşedintele juriului celei de-a 63-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care va avea loc între 7 şi 17 februarie 2013.

127 afișări
Imaginea articolului Regizorul Wong Kar Wai va fi preşedintele juriului Berlinalei 2013

Wong Kar Wai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wong Kar Wai nu este doar un regizor care a câştigat numeroase premii, ci şi un simbol pentru cineaşti din lumea întreagă, informează site-ul oficial al festivalului.

Wong Kar Wai s-a născut în Shanghai şi a crescut în Hong Kong. A debutat în 1988, cu "As Tears Go By". Filmul său "Days of Being Wild" a fost inclus în Berlinale Forum în 1991 şi a fost urmat de "Chungking Express", în 1994, titlul care i-a adus regizorului celebritatea internaţională.

Şi-a demonstrat din nou talentul, la Berlinală, cu "Fallen Angels" (Forum, 1996). În 1997, el a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes, pentru "Happy Together". A devenit un favorit al cinefililor pentru una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste spuse pe peliculă, "In the Mood for Love" (2000), care a primit premiul César în 2001. După "2046", Wong Kar Wai a realizat, în 2007, primul său film în Statele Unite ale Americii, cu staruri de la Hollywood.

În prezent, Wong Kar Wai lucrează la "The Grandmasters", cu Tony Leung şi Ziyi Zhang în rolurile principale.

"Wong Kar Wai este unul dintre cei mai apreciaţi realizatori de film ai vremurilor noastre. Semnătura sa creativă şi poezia operei lui ne-au fascinat pe toţi. Pentru el, rolul de preşedinte al juriului este un vis devenit realitate. Încă din 1980, Berlinala a fost o platformă pentru cinematografia chineză, un alt motiv pentru care suntem foarte onoraţi de faptul că Wong Kar Wai va fi preşedintele juriului în 2013", a declarat directorul Festivalului de la Berlin, Dieter Kosslick.

La rândul său, cineastul chinez a declarat: "Sunt cu adevărat onorat de invitaţia lui Dieter. De asemenea, sunt foarte fericit să mă întorc la Berlin şi să văd ce au mai semnat regizorii din lumea întreagă. Pentru mine, în calitate de cineast, ar fi o experienţă care m-ar împlini".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici