Video Reportaj: Mii de oameni au venit la spectacolul şi focul de artificii care au încheiat FITS 2016 - GALERIE FOTO & VIDEO

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a tras cortina peste cea de-a 23-a ediţie, duminică, printr-un spectacol aerian pe ritmuri rock, în care şi solistul s-a ridicat la peste 30 de metri înălţime, în Piaţa Mare, iar în Piaţa Teatrului a urmat un foc de artificii de peste 15 minute.

537 afișări

"O experienţă de neuitat", un spectacol în coproducţie Spania – UK – Argentina a ţinut miile de spectatori din Piaţa Mare a Sibiului cu inima la gură, pentru că acrobaţii s-au ridicat la înălţimi de peste 30 – 40 de metri, unde au dansat, pe ritmurile rock ce veneau dinspre scena din centrul oraşului. La finalul concertului, solistul s-a prins chiar el în dansul la înălţme şi a susţinut ultima piesă de la înălţime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Despre spectacolul care s-a desfăşurat în centrul Sibiului şi care a fost ultimul din cadrul FITS 2016, organizatorii spun că a fost unul care reprezintă "un schimb intens între muzică şi arte vizuale, un contrast de senzaţii, un dialog între un concert rock, un spectacol aerian şi spaţiul în care se interpretează, o sinergie totală de rock şi teatru aerian, experimentare teatrală pe fundalul cerului".

Cu 15 minute înainte de miezul nopţii, în Piaţa Teatrului a avut loc un foc de artificii, iar pentru a le putea admira, sute de sibieni şi turişti s-au urcat pe zidurile fortificate, în vreme ce alţii, care erau în trafic au oprit maşinile pentru a privi spectacolul de lumini.

"Am plecat cu taxiul spre casă. Nu ştiam că urmează artificii. Dar am oprit taxiul. A fost de treabă taximetristul. Mi-a spus că mă aşteaptă. Oricum sunt mulţi care au oprit maşinile. E super!", a spus Daiana, care a coborât din taxi pentru câteva fotografii.

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru, Constatin Chiriac, a dezvăluit, la finalul ediţiei din 2016, că ediţia de anul viitor este definitivată în proporţie de circa 80 la sută.

"Construind încredere… este ceea ce Festivalul a arătat în acest an. Lacrimile din ochii tuturor celor care au fost în echipa Festivalului justifică ceea ce s-a întâmplat în acest oraş. Faptul că dincolo de toate greutăţile – şi a fost cea mai grea ediţie – a adus probabil şi cea mai frumoasă realizare. Această comunitate care are spiritualitate a arătat ţării, a arătat lumii că totul este posibil când există voinţă, dorinţă, putinţă şi iubire. Nu întâmplător, astăzi sărbătorim Coborârea Duhului Sfânt. Este un semn extraordinar şi mulţumim Celui Senin că ne-a învrednicit să iubim, nu să încercăm ce e rău la alţii. Este extraordinar când în seara asta, înainte de a veni în faţa dumneavoastră, am realizat că, de fapt, am avut 472 de evenimente, mult mai multe decât am anunţat la început. Si ele au venit pentru că Festivalul este în acord cu viaţa. (…) Doresc din toată inima să arât că va exista continuitate, construcţie pentru acest Festival şi pentru tot ceea ce reprezintă el în istoria acestui oraş şi în istoria acestei ţări. Avem în această clipă déjà 80 la sută din programul de anul viitor, graţie tuturor întâmplărilor care au avut loc aici, în Festival", a declarat Constantin Chiriac, în faţa Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, la finalul Festivalului Internaţional de Teatru, precizând şi faptul că majoritatea celor care au primti stele pe Aleea Celebrităţilor au propus proiecte concrete, de colaborare şi pe viitor cu FITS-ul.

Constantin Chiriac a dorit să mulţumească publicului, care a realizat, odată cu ediţia din anul 2016, un lucru unic: toate biletele, la toate spectacolele au fost vândute.

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au înţeles ce înseamnă spiritualitate, forţă, creativitate în această ţară. Vreau să mulţumesc publicului, care a dat pentru prima dată în istoria acestei ţări şi acestei lumi un Festival care a avut toate biletele vândute la toate spectacolele. Este o realizare fără precedent şi ea trebuie tratată ca atare. În acelaşi timp vreau să mulţumesc tuturor celor care au stat în spatele acestui mare succes : de la echipa mea, la echipa de voluntari. Vreau să mulţumesc acestui oraş care şi-a asumat un mare festival şi de care este mândru. Vreau să mulţumesc reprezentanţilor de la Primărie, de la Consiliu Local, tututor structurilor care au asigurat pace, linişte şi normalitate",a mai spus Constatin Chiriac, care, la finalul discursului a făcut o plecăciune către toţi cei care l-au ajutat să construiască "o stare de graţie".

Ediţia din 2017 a Festivalului Internaţional de Teatru se va desfăşura între 9 şi 18 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici