Reţeaua Twitter, atacată de un virus creat de un tânăr de 17 ani

Site-ul de mini-bloguri, Twitter, a anunţat că a fost atacat de un vierme informatic la sfârşitul săptămânii, care ar fi fost creat de un tânăr din New York, în vârstă de 17 ani, dar fără consecinţe grave, potrivit presei de specialitate.

23 afișări
Imaginea articolului Reţeaua Twitter, atacată de un virus creat de un tânăr de 17 ani

Reţeaua Twitter, atacată de un virus creat de un tânăr de 17 ani

Viermele nu a provocat nici o pagubă, a precizat fondatorul Twitter, Biz Stone, într-un mesaj publicat pe blogul companiei cu sediul în San Francisco.

"Vă rog să remarcaţi că nici o parolă, număr de telefon sau altă informaţie nu au fost compromise în urma acestui atac", a precizat acesta.

Potrivit site-ului CNET, specializat în tehnologii noi, viermele ar fi fost opera unui tânăr din New York, în vârstă de 17 ani. Viermii sunt programe informatice capabile să se multiplice pe site-uri sau pe calculatoare.

"Am identificat şi suprimat circa 10.000 de mesaje care ar fi continuat difuzarea viermelui", a explicat Stone, adăugând că este vorba despre un atac similar cu cel care a vizat recent site-ul de socializare MySpace, victimă a viermelui Samy.

"Vom proceda la o trecere completă în revistă a activităţilor de la sfâtşitul săptămânii (...) şi vor fi luate măsuri preventive", a declarat Stone.

Untilizat de peste şase milioane de persoane, Twitter, care permite utilizatorilor să trimită gratuit mesaje scurte (nu mai mult de 140 de caractere), s-a bucurat de o mare popularitate, din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici