Ringier va primi din partea Axel Springer 125 de milioane de euro, în cadrul noului joint-venture

Grupul Ringier AG va primi din partea trustului Axel Springer AG o plată compensatorie de 125 de milioane de euro, în cadrul procesului de unificare a operaţiunilor celor două companii în cinci ţări din Europa de Est, potrivit ediţiei electronice a Financial Times.

59 afișări
Imaginea articolului Ringier va primi din partea Axel Springer 125 de milioane de euro, în cadrul noului joint-venture

Ringier va primi din partea Axel Springer 125 de milioane de euro, în cadrul noului joint-venture (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupurile Ringier AG şi Axel Springer AG îşi unifică operaţiunile în cinci ţări din Europa de Est prin înfiinţarea unei noi companii, cu sediul central la Zürich (Elveţia), la care fiecare dintre părţi va deţine 50% din acţiuni.

Dată fiind valoarea mai mare a operaţiunilor Ringier, Axel Springer va plăti o sumă compensatorie de 125 de milioane de euro. În plus, Axel Springer va plăti 50 de milioane de euro şi noii companii, rezultată din joint-venture.

În urmă cu mai mulţi ani, cele două companii au discutat despre o fuziune integrală a operaţiunilor lor, însă nu au ajuns la un acord.

Reprezentanţii celor două companii au refuzat să facă precizări în legătură cu reducerea de cheltuieli care va rezulta în urma creării acestui joint-venture sau despre eventualele disponibilizări.

Trustul elveţian Ringier şi grupul german Axel Springer au aplicat, amândouă, în 2009 o politică strictă de reduceri de costuri.

Pe de altă parte, într-o conferinţă de presă susţinută de grupul Axel Springer şi difuzată online, în direct, pe site-ul companiei, au fost făcute precizări despre etapele de dezvoltare a noii companii.

Astfel, potrivit unei prezentări publicate pe site-ul axelspringer.de, noua companie va trece prin trei etape de evoluţie. Prima etapă se referă la integrarea operaţiunilor şi se va derula pe parcursul acestui an şi al anului viitor. În perioada 2010 - 2013 se va desfăşura o a doua etapă, referitoare la dezvoltarea segmentului digital al companiei, în timp ce în perioada 2013 - 2015 se va desfăşura a treia etapă, IPO (Initial Public Offering), care include listarea la bursă.

Cu o cifră de afaceri pentru 2009 de circa 414 milioane de euro, calculată prin simularea consolidării cifrelor celor două entităţi, cu un profit (EBITDA) de 62 de milioane de euro şi cu 4.800 de angajaţi, nou înfiinţata companie intră în topul jucătorilor media din Europa de Est. Obiectivul este listarea comună la bursă în trei până la cinci ani. Fuziunea a fost înaintată spre aprobare autorităţilor competente în domeniul concurenţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici