Rodica Culcer: Legea îmi apără confidenţialitatea surselor

Directorul Departamentului Ştiri al TVR, Rodica Culcer, a declarat că difuzarea, miercuri seara, a imaginilor de la întâlnirea Remeş-Mureşan a fost legală, întrucât aceste imagini erau "de interes public", şi că nimeni nu o poate obliga să dezvăluie sursa care a furnizat caseta.

5 afișări
Imaginea articolului Rodica Culcer: Legea îmi apără confidenţialitatea surselor

Rodica Culcer: Legea îmi apără confidenţialitatea surselor

TVR a difuzat, miercuri, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

Contactat telefonic de Antena 3, preşedintele TVR, Alexandru Sassu, a declarat, miercuri noaptea, că nu l-a informat nimeni cu privire la imaginile pe care televiziunea pe care o conduce urma să le difuzeze. “Am aflat că imaginile apar în jurnal de pe agenţiile de presă, cu câteva minute înaintea ştirilor”. Sassu a dat asigurări că va verifica dacă s-a încălcat legea. El a admis însă că “există o problemă morală, şi anume implicarea într-o bătălie politică".

Şeful DNA, Daniel Morar, a declarat, în aceeaşi seară, la Realitatea TV, că nu ştie cum au ajuns imaginile cu Remeş, Mureşan şi Ciorbă la TVR, dar că, în mod sigur, "nu au plecat de la DNA" şi nu a exclus varianta ca imaginile să fie furnizate de la Preşedinţie, care deţinea toate probele din dosar.

"Nu ştiu cum au ajuns aceste imagini la TVR. Dar interceptările s-au realizat pe baza unor mandate emise de un judecător. Flagrantele se pot face şi în faza actelor premergătoare. Dosarul cu toate problele s-a dus la preşedintele României, cum cere legea", a spus Daniel Morar.

El a precizat că imaginile "nu au plecat de la DNA" şi nu a confirmat că aceste imagini sunt reale. Morar anunţat că va face o anchetă în privinţa interceptărilor video şi audio difuzate de TVR.

"Nu am nicio idee despre cum s-a primit această înregistrare", a repetat Sassu.

"Într-adevăr, domnul Sassu nu ştie cum s-a primit înregistrarea", a declarat Rodica Culcer pentru MEDIAFAX, adăugând: "Legea, şi domnul Sassu ştie acest lucru, îmi apără confidenţialitatea surselor".

De altfel, şeful ştirilor TVR a spus că nu va dezvălui aceste surse, care au făcut ca imaginile cu întâlnirea dintre Remeş şi Mureşan să intre în prime time pe postul naţional de televiziune, nici dacă i se va pune "pistolul la tâmplă". "Un ziarist care-şi trădează sursele nu are ce căuta în presă", a spus Rodica Culcer.

În ce priveşte declaraţia preşedintelui-director general al TVR, conform căreia "există o problemă morală, şi anume implicarea într-o bătălie politică", Culcer a explicat că singurul lucru care a contat în decizia de a difuza imaginile a fost "interesul public". Nu era niciun montaj, imaginile erau reale", a spus directorul ştirilor de la TVR, adăugând că "bătălia dintre politicieni" nu o interesează.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici