Rodica Rotărescu rămâne la conducerea Muzeului Naţional Peleş

Rodica Rotărescu va rămâne în funcţia de director general al Muzeului Naţional Peleş, activitatea sa managerială fiind notată cu 8,72 la evaluarea Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC), potrivit site-ului ministerului.

24 afișări
Imaginea articolului Rodica Rotărescu rămâne la conducerea Muzeului Naţional Peleş

Rodica Rotărescu rămâne la conducerea Muzeului Naţional Peleş

Ministerul a continuat în acest an evaluările directorilor din instituţii aflate în subordinea sa, începute în iulie 2005, potrivit Ordonanţei nr. 26 din 14 iulie 2005 privind managementul instituţiilor publice de cultură.

Până în prezent, MCC a evaluat şi alţi cinci directori de muzee din subordinea sa: Valerii Kavruk, directorul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe (nota 8,86), Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu (nota 8,87), Crişan Muşeţeanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti (nota 8,84), Mihai Oroveanu, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană al României din Bucureşti (nota 8,72), şi Roxana Theodorescu, directorul Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti (nota 9,16). Toţi au fost declaraţi admişi, nota minimă de promovare fiind 8.

Numai activitatea lui Valeriu Condurache, directorul Complexului Muzeal Naţional "Moldova" din Iaşi, a fost evaluată negativ de MCC, el fiind înlăturat în luna iulie din funcţie. În luna august, Condurache a decedat, în urma unei o crize hepatice.

Rodica Rotărescu este la conducerea Muzeului Naţional Peleş din august 2006, ea câştigând un concurs organizat de MCC pentru ocuparea postului rămas vacant după ce Gabriela Popa şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţinea din anul 1997.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici