Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti a primit numele actorului Ion Caramitru

Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti a primit joi numele actorului Ion Caramitru.

539 afișări
Imaginea articolului Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti a primit numele actorului Ion Caramitru

Sursă FOTO: Facebook/ Bogdan Gheorghiu

„A fost un privilegiu să pot participa astăzi la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, în Sala Ion Caramitru. Alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru am făcut un gest de normalitate. Astfel, ne asigurăm că moştenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generaţiile viitoare”, a anunţat, joi, pe Facebook, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Acesta a spus că atât din poziţia sa de ministru al Culturii, de manager al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti sau de actor, Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea cunoscută: „Numele său este strâns legat de patrimoniul românesc şi de modul în care astăzi ne raportăm la păstrarea şi valorificarea lui, de UNITER al cărei preşedinte a fost ales chiar din 1990 de la constituirea acestei uniuni teatrale, dar şi de Gala pe care o prezenta în fiecare an şi, nu în ultimul rând, de Revoluţia din 1989”.

Ministrul Culturrii este convins că „toţi l-am privit pe omul Caramitru cu admiraţie şi îmi doresc ca toţi cei care vor păşi în Sala Ion Caramitru să îi cinstească memoria prin aprecierea teatrului şi prin aplauze, aşa cum şi maestrul şi-ar fi dorit”.

Ion Caramitru a murit în 5 septembrie la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat de mai bine de trei săptămâni. A fost actor de teatru şi film, regizor şi politician român. Din anul 1990 a fost preşedinte al UNITER, iar din 2005 a ocupat funcţia de director al Teatrului Naţional din Bucureşti. A fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici