Samantha Shannon, "noua J.K. Rowling", a finalizat al doilea volum din seria "The Bone Season"

Scriitoarea Samantha Shannon, supranumită "noua J.K. Rowling", a anunţat că a finalizat cel de-al doilea volum din seria "The Bone Season", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de editura Curtea Veche Publishing.

275 afișări
Imaginea articolului Samantha Shannon, "noua J.K. Rowling", a finalizat al doilea volum din seria "The Bone Season"

Samantha Shannon, "noua J.K. Rowling", a finalizat al doilea volum din seria "The Bone Season" (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Samantha Shannon, autoarea care a cunoscut succesul la nivel internaţional cu volumul "The Bone Season" (tradus în limba română la Curtea Veche Publishing şi lansat în prezenţa autoarei în septembrie 2013), a anunţat pe blogul personal că tocmai a predat editorilor britanici manuscrisul pentru cea de-a doua parte a seriei de şapte volume.

"Sunt încântată să anunţ că în această dimineaţă am terminat în sfârşit prima variantă a cărţii cu numărul 2", a anunţat Samantha Shannon. "Am trimis-o editurii şi agentului meu, cu un total de 117.126 de cuvinte - este puţin mai scurt decât varianta finală a cărţii 'The Bone Season', dar e totuşi un manuscris destul de consistent. Procesul de a scrie a doua carte a adus după sine o abundenţă de noi provocări dificile, dar pe care le-am abordat cu entuziasm. Este nemaipomenit să mă pot întoarce în această lume imaginară şi să explorez şi să creez noi frânturi ale ei, să ajung să cunosc personajele la un nivel mai profund", a spus Samantha Shannon.

Samantha Shannon a descris cu umor şi presiunea pe care a resimţit-o, fiind mereu preocupată de calitatea cărţii: "Pe scurt, cum e să scrii partea a doua a unei serii? E terifiant, minunat, o ocazie de a învăţa multe lucruri noi şi abia aştept să puteţi citi cartea!".

Pe de altă parte, compania 20th Century Fox a făcut echipă cu Chernin Entertainment pentru a achiziţiona drepturile de ecranizare pentru "The Bone Season", prima dintre cele şapte cărţi incluse în serie. Înţelegerea a fost încheiată cu The Imaginarium, agenţia condusă de Andy Serkis şi Jonathan Cavendish care a controlat drepturile de ecranizare.

"M-am îndrăgostit imediat de dimensiunea şi detaliile excepţionale ale lumii create. Este o poveste captivantă cu un personaj central grozav - cu toţii am căzut imediat de acord că are mare potenţial de a fi transformată într-un film", a declarat Andy Serkis, cunoscut pentru rolul său ca Gollum în filmele "Stăpânul Inelelor".

"The Bone Season" este povestea eroinei Paige Mahoney în vârstă de 19 ani, care lucrează în lumea interlopă din Scion, Londra. Jobul ei: să scotocească după informaţii, pătrunzând în minţile celorlalţi. Asta, pentru că Paige este Călătoare onirică, o specie rară de clarvăzătoare. În lumea ei, comite înaltă trădare numai prin simplul fapt că respiră. Într-o zi ploioasă, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Paige este prinsă şi trimisă în Sheol, fostul oraş Oxford - ţinut secret vreme de 200 de ani şi controlat acum de puternica rasă a Refaiţilor, venită dintr-o altă lume.

Samantha Shannon s-a născut la Londra, în 1991. A început să scrie la vârsta de 15 ani. Între 2010 şi 2013 a studiat limba şi literatura engleză la St. Anne’s College, Oxford. A fost descoperită de faimosul agent literar David Godwin şi, în 2012, a semnat un contract cu editura Bloomsbury Publishing (pentru o sumă compusă din şase cifre), pentru primele trei cărţi dintr-o serie de şapte, începând cu "The Bone Season". În acelaşi an, Women of the Future Awards a nominalizat-o la The Young Star Award.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici