"Sărutul" lui Brâncuşi, asigurat pentru 20 de milioane de euro

Sculptura "Sărutul" a lui Constantin Brâncuşi, care se află la Muzeul de Artă Craiova, a fost asigurată pentru 20 de milioane de euro pentru a participa, timp de trei luni, la expoziţia "Modigliani şi timpul său", care va avea loc la Muzeul Thyssen-Bornemisza, din Madrid.

29 afișări
Imaginea articolului "Sărutul" lui Brâncuşi, asigurat pentru 20 de milioane de euro

"Sărutul" lui Brâncuşi, asigurat pentru 20 de milioane de euro

Piesa "Sărutul", care aparţine lui Constantin Brâncuşi, participă în aceste zile la expoziţia "Modigliani şi timpul său", găzduită de Muzeul Thyssen-Bornemisza, din Madrid. Pentru a participa la evenimentul expoziţional, care se desfăşoară în capitala Spaniei în perioada 5 februarie şi 15 mai, conducerea Muzeului de Artă Craiova au asigurat sculptura pentru 20 de milioane de euro.

"Lucrarea a plecat la Madrid, însoţită de specialiştii muzeului: Minuna Mateiaş, şef secţia de Artă, şi domnul Petre Dan, conservator, cu respectarea tuturor normelor internaţionale de transport a valorilor de artă. Poliţa de Asigurare a fost încheiată cu firma Lloyd’s, la valoarea de 20 milioane de euro, pe toată durata expoziţiei şi 13 zile după închiderea expoziţiei", a declarat directorul Muzeului de Artă Craiova, Florin Rogneanu.

Potrivit sursei citate, piesa "Sărutul" a fost instalată în cadrul expoziţiei, fiind făcute "fişele ştiinţifice şi de conservare de predare-primire ale lucrării", împreună cu specialiştii muzeului din Madrid.

"La această expoziţie au fost invitate să participe cele mai importante muzee din lume din Italia, Brazilia, Franţa, Spania, SUA sau Marea Britanie. Din România au participat Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul de Artă din Craiova", a mai spus Florin Rogneanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici