Scriitorul Florin Lăzărescu, tradus în Franţa

"Trimisul nostru special", romanul pentru care Florin Lăzărescu a primit anul trecut, la Frankfurt, premiul al doilea la Marile Premii pentru Literatură Est-Europeană, a apărut recent în Franţa, la Editions des Syrtes, informează Editura Polirom.

1 afișare

Ediţia franceză a cărţii reprezintă unul dintre cele 19 contracte vândute, până acum, din colecţia Polirom "Ego. Proză" în străinătate.

"Trimisul nostru special" apare în limba franceză la doar două luni de la publicarea sa în germană, la editura austriacă Wieser. Totodată, autorul va lansa romanul şi în Slovenia, în primăvara anului 2008.

Florin Lăzărescu, în vârstă de 33 de ani, a debutat în 2000, cu un volum de povestiri: "Cuiburi de vâsc". A mai publicat un volum în format electronic, "Şase moduri de a-ţi aminti un cal sau şase povestiri" (2003), romanul "Ce se ştie despre ursul panda" (Polirom, 2003) şi "Trimisul nostru special" (Polirom, 2005). Scriitorul este cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului "Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, câştigătorul multor premii la festivaluri internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici