Scriitorul Livius Ciocârlie, aniversat joi în Capitală

Scriitorul Livius Ciocârlie va fi celebrat, joi, la împlinirea a 75 de ani, printr-o discuţie pe marginea a două dintre cele mai recente volume ale sale, "«...pe mine să nu contaţi». Convorbiri cu Mircea Benţea" şi "Cartea cu fleacuri", informează editura Paralela 45.

110 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Livius Ciocârlie, aniversat joi în Capitală

Scriitorul Livius Ciocârlie, aniversat joi în Capitală

Evenimentul va avea loc la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona, în prezenţa lui Livius Ciocârlie şi a criticilor literari Gabriel Dimisianu, Mircea Martin şi Ion Bogdan Lefter.

Livius Ciocârlie (7 octombrie, 1935, Timişoara) este un critic literar, eseist, scriitor, memorialist şi profesor universitar.

În 1958 este absolvent al Facultăţii de Filologie din Bucureşti, iar în 1972 - 1973 devine doctor în Filologie, specialitatea Franceză (1975). Devine profesor la Catedra de literatură franceză a Universităţii din Timişoara din 1990 şi profesor invitat la Universitatea "Michel de Montaigne" din Bordeaux. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pe 2004.

Printre cărţile sale se numără "Eseuri critice" (Facla, 1983) - Premiul Uniunii Scriitorilor, "Caietele lui Cioran" (Scrisul Românesc, 2000) şi "Cu dinţii de lână. Jurnal 1978-1983" (Humanitas, 2008) - Premiul Naţional pentru Literatură decernat de Uniunea Scriitorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici