Scrisoarea Irinei Radu adresată Parlamentului a fost transmisă comisiilor de cultură şi mass-media

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au transmis, luni, comisiilor de cultură şi mass-media scrisoarea adresată Parlamentului de directorul interimar al TVR, Irina Radu, referitoare la riscul ca TVR să nu transmită Campionatul European de Fotbal din cauza blocajului financiar.

440 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea Irinei Radu adresată Parlamentului a fost transmisă comisiilor de cultură şi mass-media

Scrisoarea Irinei Radu adresată Parlamentului a fost trasmisă comisiilor de cultură şi mass-media (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)

„Birourile Permanente nu aprobă bugetul TVR, scrisoarea a fost transmisă Comisiilor pentru cultură şi mass-media de la Senat şi Camera Deputaţilor, care vor analiza solicitarea”, a declarat preşedintele Senatului CCălin Popescu Tăriceanu

Preşedintele director-general interimar al TVR, Irina Radu, a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare conducerii Parlamentului, în care atrage atenţia că televiziunea ar putea să nu transmită la vară Campionatul European de Fotbal, neavând fondurile necesare pentru a achiziţiona drepturile TV.

"În acest moment, TVR este la un pas de intrare în blocaj, afectând exercitarea misiunii sale publice şi dreptul constituţional al românilor la informare", se arată în scrisoare. Potrivit directorului general interimar al Televiziunii, transmiterea Campionatului European de Fotbal din 2016 este un "obiectiv strategic" al TVR, "mai ales că echipa naţională a României este calificată", însă situaţia financiară a Televiziunii publice nu permite această investiţie.

Irina Radu arată că TVR a transmis, în ultimele luni, mai multe solicitări şi propuneri autorităţilor, însă nu au obţinut niciun sprijin.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici