Scurtmetraje de top din Marea Britanie, Kosovo, Franţa, România, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Scurtmetraje din Marea Britanie, Kosovo, Franţa şi România vor fi proiectate la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, care se va desfăşura pe 23 iunie, la Biblioteca Naţională din Bucureşti şi în alte patru oraşe din ţară, informează organizatorii.

164 afișări
Imaginea articolului Scurtmetraje de top din Marea Britanie, Kosovo, Franţa, România, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Scurtmetraje de top din Marea Britanie, Kosovo, Franţa, România, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte (Imagine: shortsup.ro)

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc în Bucureşti, la Biblioteca Naţională, şi simultan în alte patru oraşe din ţară, Timişoara (Grădina de Vară de la Filarmonică), Cluj-Napoca (în clădirea Casinoului din Parcul Central), Braşov (Centrul Cultural Reduta) şi Sibiu (Teatrul Gong).

Noaptea scurtmetrajelor ShortsUP va fi o experienţă multiculturală diversă, care adună producţii valoroase din toate colţurile lumii, stări de spirit pentru orice spectator şi activităţi interactive pentru minţile curioase. Circuitul cinematografic va trece prin Turcia, Egipt, Canada, India, SUA, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda, Franţa, Germania, Kosovo, Serbia şi România. O călătorie nocturnă ghidată de 25 de filme şi tot atâtea poveşti despre timp, prietenie, decizii şi regăsiri. Turul de forţă durează până la ora 5.00 dimineaţa.

Emoţia puternică o aduce filmul "Tăcerea" (regia L. Rezan Yesilbas, Turcia), despre un cuplu cu cinci copii, scurtmetraj care a cucerit la sfârşitul lunii mai premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes. Doza de suspans vine de la "Ţărmul" (regia: Terry George, Marea Britanie), premiat anul acesta cu Oscar. Relaţia dintre doi prieteni este întreruptă de vremurile tulburi din Irlanda de Nord. Comicul este adus de "Balonul negru" (regia: Joshua Safdie, Ben Safdie, SUA). În timp ce încearcă să plimbe 40 de copii prin New York, un bărbat stresat pierde "esenţialul": baloanele. Filmul a câştigat premiul competiţiei naţionale a Festivalului Sundance.

Biletele pentru evenimentul din Bucureşti se pot achiziţiona prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 30 de lei, sau la intrare, la preţul de 40 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici