Secţiune specială dedicată filmelor scurte, sâmbătă, la TIFF

O secţiune specială dedicată filmelor scurte va avea loc, sâmbătă, în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), iar startul evenimentului va fi dat de filmul "Please Say Something", în regia irlandezului David O’Reilly.

20 afișări
Imaginea articolului Secţiune specială dedicată filmelor scurte, sâmbătă, la TIFF

Secţiune specială dedicată filmelor scurte, sâmbătă, la TIFF (Imagine: Adrian Pădureţu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Future Shorts va prezenta, în cursul acestei zile, de la ora 21.00, la Casa Tranzit din Cluj-Napoca, o sesiune specială de filme scurte.

Evenimentul va debuta cu scurt metrajul câştigător în acest an la Berlin, "Please Say Something", în regia irlandezului David O’Reilly.

Filmul "C'est plutôt genre Johnny Walker" al lui Olivier Babinet, "Cattle Call" cu Tim Roth, în regia lui Mike Maryniuk & Matthew Rankin, precum şi alte scurt metraje de excepţie completează programul evenimentului Future Shorts din cadrul TIFF.

De asemenea, vor fi proiectate şi trei filme româneşti înscrise în secţiunea "Cursa pe bandă a competiţiei", care au fost votate, în 22 mai, la Bucureşti, de către public.

Filmele vor putea fi votate şi la Cluj prin SMS, la numărul 1265, în seara evenimentului.

Scurt metrajele au fost selectate de juriul format din: Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts în Marea Britanie, Tudor Giurgiu, Dragoş Bucur, Alin Ludu Dumbravă, Matei Branea, Ada Solomon şi Irina Margareta Nistor.

Până în luna iunie, oricine îşi poate înscrie filmul în competiţia locală Future Shorts, la una dintre cele două secţiuni: "Cursa pe bandă", dedicată scurt metrajelor de maximum 20 de minute, realizate profesionist, şi "Cursa mobilă", dedicată filmelor de maximum două minute filmate cu telefonul mobil.

După proiecţii, atmosfera se va încinge cu un party la care tonul va fi dat de TRG & SEB, doi dintre cei mai cunoscuţi DJ de breakbeat şi drumandbass.

Biletele pentru evenimentul de sâmbătă sunt disponibile la intrare. Preţul unui bilet este de 15 lei şi oferă acces la programul întregii seri - proiecţie si afterparty.

Festivalul Internaţional de Scurt Metraje Future Shorts este adus în România de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici