"Seducţia Intervalului" reprezintă România la Bienala de la Veneţia

Expoziţia "Seducţia Intervalului", de Ştefan Constantinescu, Andrea Faciu şi Ciprian Mureşan, a fost aleasă să reprezinte România la Bienala de Artă de la Veneţia 2009, în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii, se arată pe site-ul instituţiei.

223 afișări
Imaginea articolului "Seducţia Intervalului" reprezintă România la Bienala de la Veneţia

"Seducţia Intervalului" reprezintă România la Bienala de la Veneţia (Imagine: www.austin-rocketry.addr.com)

Juriul concursului pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la Bienala de Artă de la Veneţia 2009 i-a avut în componenţă pe Virgil Ştefan Niţulescu, secretar general MCCPN (preşedinte), Ruxandra Demetrescu, rectorul Universităţii Naţionale de Artă, Mirela Dăuceanu, lector universitar la Catedra de Istoria şi Teoria Artei a Universităţii Naţionale de Artă, Ileana Pintilie, profesor la Facultatea de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara, Anca Oroveanu, director ştiinţific la New Europe College, criticul de artă Magda Radu şi Timotei Nădăşan, redactor-şef al revistei Ideea din Cluj-Napoca.

În perioada 7 iunie - 22 noiembrie 2009 va avea loc cea de-a 53-a ediţie a Bienalei Internaţionale de Artă de la Veneţia, sub genericul "Making Worlds".

Evenimentul propune o reflecţie asupra raportului dintre artă şi producţie, asupra rolului artei de a crea "lumi" sau de a schimba lumea şi încurajează explorarea modalităţilor de expresie tradiţionale, precum pictura şi sculptura. Deschiderea bienalei va fi precedată, între 4 şi 6 iunie, de vernisajele pavilioanelor naţionale.

Curator al Bienalei din 2009 a fost numit Daniel Birnbaum, rector al academiei Staedelschule din Frankfurt-am-Main, Germania, care s-a ocupat de-a lungul carierei de proiecte curatoriale pentru mai multe expoziţii şi instituţii la nivel internaţional.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici