Selecţia oficială a secţiunii Semaine de la critique, anunţată la Cannes

Selecţia oficială a Semaine de la critique, cea mai veche secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, a fost anunţată, joi, de organizatori, cea de-a 47-a ediţie a acesteia fiind una dominată de producţiile europene, informează variety.com.

16 afișări
Imaginea articolului Selecţia oficială a secţiunii Semaine de la critique, anunţată la Cannes

Selecţia oficială a secţiunii Semaine de la critique, anunţată la Cannes

După un 2007 latino, selecţia Semaine de la critique pe 2008 este una concentrată pe producţiile europene.

Lista lungmetrajelor în competiţie, anunţată joi, la Paris, îi include pe regizorul britanic Duane Hopkins cu drama rurală "Better Things", şi pe cineastul german Emily Ates, cu povestea unei mame depresive - "Das Fremde in mir". Alături de aceştia au fost anunţaţi "Moscow, Belgium" de Christophe van Rompaey (Belgia), "La Sangre brota/ Blood Appears" de Pablo Fendrik (Argentina, Franţa, Germania), "Les grandes personnes/ Grown Ups" de Anna Novion (Franţa, Suedia), "Snow" de Aida Begic (Bosnia, Germania, Franţa) şi "Everybody Dies But Me" de Valeria Gaia Germanica (Rusia).

Franţa este o prezenţă puternică anul acesta, prin intermediul producţiilor şi coproducţiilor.

În competiţia de scurtmetraje au fost incluse "Ahendu nde sapukai/ I Hear Your Scream" de Pablo Lamar (Argentina/ Paraguay), "Skhizein" de Jérémy Clapin (Franţa), "Next Floor" de Denis Villeneuve (Canada), "A espera" de Fernanda Teixeira (Brazilia), "Ergo" de Geza M. Tothn (Ungaria), "Nosebleed" de Jeff Vespa (SUA) şi "La copie de Coralie" de Nicolas Engel (Franţa).

Potrivit sursei citate, în deschiderea secţiunii, pe 15 mai, vor fi prezentate producţiile "Areia" de Caetano Gotardo (Brazilia) şi "Les Sept jours" de Ronit Elkabetz şi Shlomi Elkabetz (Israel, Franţa). În închiderea secţiunii, programată pe 23 mai, vor fi prezentate "Beyond the Mexican Bay" de Jean-Marc Rousseau (Franţa, Mexic) şi "Desierto adentro" de Rodrigo Pla (Mexic).

Cea mai veche secţiune paralelă cu Festivalul de la Cannes, Semaine de la critique a fost creată în 1962, de Sindicatul francez al criticii de cinema, cu misiunea de a prezenta filmele de început din cariera unor cineaşti. Bernardo Bertolucci, Ken Loach şi Wong Kar Wai sunt câţiva dintre cei care şi-au făcut debutul la Semaine de la critique, de-a lungul timpului.

În 2006, România a fost reprezentată la Semaine de la critique de mediumetrajul lui Cristian Nemescu, "Marilena de la P7".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici