Semnificaţii istorice pentru 4 aprilie

În 1938 s-a născut ziaristul Aristide Buhoiu, realizator de emisiuni de televiziune (m. 17 septembrie 2006).

308 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 4 aprilie

În 1938 s-a născut ziaristul Aristide Buhoiu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

1459 - Se încheie un tratat de pace între Ştefan cel Mare, domn al Moldovei (1457-1504) şi reprezentantul Poloniei, Andrei Adrowasz. Se prevedea încetarea stării de razboi între Moldova şi Polonia, îndepărtarea lui Petru Aron de la hotarele Moldovei, recunoaşterea suzeranităţii polone de către Ştefan.


1581 - Francis Drake îşi încheie călătoria în jurul lumii şi este ridicat la rangul de cavaler de către regina Elisabeta I.


1850 - Domnitorul Grigore Alexandru Ghica a înfiinţat Corpul Jandarmilor.


1921 - S-a înfiinţat, la Bucureşti, Institutul de seruri şi vaccinuri "Dr. Ion Cantacuzino"


1933 - S-a născut actorul Ştefan Tapalagă. (m. 21 mai 1994)


1944 - Bombardament masiv al aviaţiei anglo-americane asupra Bucureştiului, soldat cu mari distrugeri materiale şi mii de morţi.


1949 - A fost semnat Tratatul Atlanticului de Nord, care a consfinţit crearea Organizaţiei Alanticului de Nord.


1992 - A murit Vintilă Horia, scriitor din exil, autor al romanului "Dieu est né en exil", pentru care a primit premiul Goncourt în 1960 ("Mai sus de miazănoapte", "Viitor petrecut", "A murit un sfânt"). (n. 18 decembrie 1915)


2003 - A fost inaugurat Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi - la Bucureşti. Apărut la iniţiativa primului ministru, Adrian Năstase, acest muzeu reuneşte documente rare, hărţi de o mare valoare istorică.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici