Semnificaţii istorice pentru ziua de 12 aprilie

La data de 12 aprilie 1961 are loc primul zbor în Cosmos, realizat de Iuri Gagarin la bordul navei''Vostok''. Zborul a durat 180 de minute. Iuri Gagarin a rămas în istorie ca fiind primul om care a ajuns în spaţiu.

100 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 12 aprilie

Iuri Gagarin, primul om care a ajuns in spatiu


1961 - Are loc primul zbor în Cosmos, realizat de Iuri Gagarin la bordul navei ''Vostok''.


1993 - În Bosnia, a fost lansată prima misiune de luptă din istoria Alianţei Nord-Atlantice.


1994 - Senatul României a adoptat Legea privind taxele şi impozitele.


2002 - A murit prozatorul şi poetul Platon Pardau.


2007 - Scriitorul american Kurt Vonnegut, autor al romanului "Abatorul cinci sau Cruciada copiilor: Un dans obligatoriu cu moartea", a decedat. ("Pianul mecanic", "Sirenele de pe Titan", "Fii binecuvântat, domnule Rosewater sau Nu strica orzul pe gâşte", "Bufoniada sau Gata cu singurătatea!", "Barbă Albastră") (n. 11 noiembrie 1922)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici