Semnificaţii istorice pentru ziua de 17 mai

În 1995, alpinistul Constantin Lăcătuşu a devenit primul român care a atins vârful Everest

1080 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 17 mai

Constantin Lăcătuşu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

1749 - S-a născut medicul englez Edward Jenner, inventatorul vaccinului contra variolei. (d. 26 ianuarie 1823)


1838 - A murit diplomatul francez Charles Maurice de Talleyrand. (n. 2 februarie 1754)


1904 - S-a născut actorul francez Jean Gabin. (d.15 noiembrie 1976)


1920 - S-a născut Geo Dumitrescu, poet şi traducător: "Jurnal de campanie", "Poezii, ediţie completă şi definitivă", "Aventuri lirice" (d. 28 septembrie 2004).


1940 - Germania nazistă ocupă Belgia.


1970 - Exploratorul Thor Heyerdahl începe călătoria sa pe apele Atlanticului în ambarcaţiunea din papirus Ra II.


1994 - Ion Iliescu a promulgat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.


2001 - Saddam Hussein a fost reales la conducerea partidului Baas aflat la putere în Irak din iulie 1979


2002 - Jacques Chirac a fost învestit oficial preşedinte al Franţei, pentru al doilea mandat.


2003 - Parlamentul danez a ratificat protocoalele de aderare la NATO ale Bulgariei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, României, Slovaciei şi Sloveniei


2007 - A murit istoricul de origine română Eugen Weber, considerat unul dintre cei mai buni specialişti în perioada modernă franceză şi o autoritate în istoria europeană modernă. În ultimii ani a fost profesor emerit de istorie europeană la Universitatea California din Los Angeles. (n. 24 aprilie 1925)


2009 - Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a lansat un raport mondial privind reducerea riscurilor datorate catastrofelor naturale, el cerând guvernelor din întreaga lume "să prevină, să atenueze efectele şi să se pregătească" pentru astfel de situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici