Sergiu Nicolaescu: Nu cred că mai fac un "Comisar Moldovan"

Sergiu Nicolaescu nu crede că va mai face un nou film în care să-l joace pe Comisarul Moldovan, însă ultima dorinţă legată de cariera sa este să aducă publicul la cinema, a declarat, joi, la proiecţia de la Cinema PRO a producţiei "Supravieţuitorul", ce intră de vineri în cinematografele româneşti.

175 afișări
Imaginea articolului Sergiu Nicolaescu: Nu cred că mai fac un "Comisar Moldovan"

Sergiu Nicolaescu: Nu cred că mai fac un "Comisar Moldovan" (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu cred că mai fac un "Comisar", m-am văzut şi acuma şi cred că e bine să-l opresc. Pot să fac alte subiecte cu Petr Falc şi actori tineri", a spus regizorul Sergiu Nicolaescu, care a adăugat că acesta este singurul film în care nu a fost nevoie de duble, "de asta i se spune dinozaurul".

Sergiu Nicolaescu a mai spus că pentru acest film nu s-a inspirat decât din existenţa lui Zavaidoc, a Zarazei, a lui Cristian Vasile şi din "vârsta sa". Întrebat ce s-a întâmplat cu continuarea aventurilor Comisarului Moldovan, pe care o planifica în anii '80, regizorul a răspuns că acel scenariu al său a fost interzis. "Acela a fost un scenariu interzis, continuarea filmelor cu comisarul, şi acuma a trebuit să găsim un alt scenariu, care să se potrivească vârstei", a explicat Sergiu Nicolaescu. După cel de-al cincilea film care îl avea ca protagonist pe de-acum celebrul comisar, "Duelul" (lansat în 1981), Sergiu Nicolaescu a fost obligat de cenzura comunistă să oprească seria. Asta până în urmă cu câţiva ani, când i-a venit ideea unei continuări, idee care s-a materializat la puţin timp după, în scenariul filmului "Supravieţuitorul", scris de regizor împreună cu jurnalista Adina Mutar şi produs de MediaPro Pictures.

"Realitatea este că am dorinţa ca în acest timp, puţin care mi-a rămas, să aduc din nou spectatorii în sala de cinema. Aceasta e o sală de 700 de locuri, dacă spectatorii sunt la număr cât suntem azi sau mai puţin, am dat greş", a mai spus Nicolaescu. Acesta a mai susţinut că pentru acest lucru trebuie să facă un efort şi Ministerul Culturii şi Cultelor, nu doar actorii şi regizorii. "Trebuie un efort ca să aducem din nou spectatori în cinema, nu numai de la actori şi regizori, de la toată lumea, de la toţi care suntem cineaşti şi iubim cinema-ul. Domnul ministru care vinde sălile ce ne răspunde la treaba asta? Că sălile îl încomodează. Deci arta cinematografică se duce de râpă. Ce să facă generaţia tânără când nu mai sunt săli?", a mai declarat Nicolaescu.

Regizorul a mai spus că această criză din cinematografie l-a ambiţionat şi de aceea doreşte să facă şi o comedie. "Adrian Sârbu a fost un om extraordinar şi a sărit imediat în ajutorul nostru, dovada e chiar existenţa acestui cinematograf (Cinema PRO, n.r.), dar nu e suficient. Trebuie să vină spectatorii în sală. Criza pe care o cunoaştem noi, acum, n-a cunoscut-o nici o ţară fostă socialistă. Mult mai bine stau cehii şi polonezii, bulgarii şi oricine", s-a arătat nemulţumit regizorul, care a mai apreciat că actualul Minister al Culturii şi Cultelor se "comportă mai rău" decât aceeaşi instituţie din timpul comunismului.

Începând de vineri, "Supravieţuitorul" va putea fi vizionat în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Studio, Cinema City (Timişoara) şi Arta (Cluj), fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Comisarul Moldovan este prezent, în premieră, nu numai pe ecranele de cinema, ci şi pe telefoanele mobile. Mediafax Mobile Services, divizia din cadrul Mediafax care furnizează conţinut multimedia pentru principalii operatori de telefonie mobilă din România, a dezvoltat "Supravieţuitorul" - primul joc bazat pe un film românesc. Jucătorii pot câştiga telefoane mobile şi invitaţii la Hollywood Multiplex dacă participă la un concurs, în perioada 28 martie – 3 iunie (www.supravietuitorul.ro/joc).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici