Shakira, despre taxe: Au văzut că mă întâlneam cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze

Vedeta columbiană Shakira promite să lupte împotriva a ceea ce declară a fi acuzaţii "false" ale autorităţilor spaniole că a evitat plata unor taxe de 14,5 milioane de euro.

2364 afișări
Imaginea articolului Shakira, despre taxe: Au văzut că mă întâlneam cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze

Shakira despre taxe: Au văzut că mă întâlneam cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze

Au apărut primele comentarii publice ale Shakirei cu privire la cazul în care ar putea fi trimisă la închisoare pentru o perioadă de până la 8 ani.

Shakira, în vârstă de 45 de ani, este judecată în Spania, fiind acuzată că nu a plătit impozite între 2012 şi 2014, perioadă în care a declarat că a dus o "viaţă nomadă", scrie Reuters.

"Trebuie să lupt pentru ceea ce cred, pentru că sunt acuzaţii false", a declarat cântăreaţa pentru revista Elle într-un interviu publicat miercuri online în Statele Unite şi care urmează să apară în ediţia tipărită din octombrie: "Nu le datorez nimic".

Documentul procurorului, consultat de Reuters, afirmă că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 şi 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă de familie în Barcelona. În luna iulie a anului trecut, un judecător spaniol a declarat că a văzut "suficiente dovezi" pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii în luna mai.

Shakira, care în iulie a respins o înţelegere cu procurorul pentru a soluţiona cazul, spune că autorităţile au venit după ea doar când au aflat că se întâlneşte cu fotbalistul Gerard Pique de la FC Barcelona, care este spaniol.

"În timp ce eu şi Gerard ne întâlneam, eu eram într-un turneu mondial. Am petrecut mai mult de 240 de zile în afara Spaniei, aşa că nu aveam cum să mă calific ca rezidentă", a spus ea.

"Autorităţile fiscale spaniole au văzut că mă întâlneam cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze. Este clar că au vrut să meargă după acei bani indiferent de situaţie", a susţinut cântăreaţa.

Shakira a adăugat că a plătit deja ceea ce biroul fiscal spaniol a spus că datorează înainte de proces.

Ea s-a declarat încrezătoare că s-a comportat corect şi transparent încă de la început, sugerând că autorităţile spaniole "au recurs la o campanie de presă obscenă" pentru a-i afecta reputaţia.

Combinaţia dintre separarea sa recentă de Pique, lupta pentru custodia celor doi copii ai lor, boala tatălui său şi "lupta pe diferite fronturi" a însemnat că se confruntă cu "probabil cel mai întunecat moment din viaţa mea", a declarat cântăreaţa.

Un purtător de cuvânt al procuraturii spaniole nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
shakira,
evaziune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici