Sidney Poitier va primi cea mai înaltă distincţie decernată la gala premiilor BAFTA 2016

Actorul Sidney Poitier va fi recompensat cu BAFTA Fellowship, cea mai înaltă distincţie decernată de Academia britanică de artă cinematografică şi televiziune, la gala de decernare a premiilor BAFTA 2016, ce va avea loc la Londra, pe 14 februarie, informează contactmusic.com.

297 afișări
Imaginea articolului Sidney Poitier va primi cea mai înaltă distincţie decernată la gala premiilor BAFTA 2016

Sidney Poitier va primi cea mai înaltă distincţie decernată la gala premiilor BAFTA 2016

Acest premiu anual reprezintă cea mai înaltă distincţie onorifică acordată de reprezentanţii BAFTA, în semn de recunoaştere a unei contribuţii excepţionale aduse industriei de film, televiziune şi jocuri video din Marea Britanie.

Printre actorii şi cineaştii recompensaţi de-a lungul anilor cu BAFTA Fellowship se numără nume precum Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Sean Connery, Elizabeth Taylor, Stanley Kubrick, Anthony Hopkins, Laurence Olivier, Judi Dench, Vanessa Redgrave, Christopher Lee, Martin Scorsese şi Alan Parker.

În 2015, acest premiu a fost atribuit regizorului Mike Leigh.

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Sidney Poitier, în vârstă de 88 de ani, a primit şase nominalizări la premiile BAFTA, câştigând o dată acest trofeu în 1959, pentru rolul din filmul "Lanţul/ The Defiant One". Artistul american a fost recompensat şi cu un trofeu pentru întreaga carieră - Britannia Award - în 2006.

Sidney Poitier este primul actor de culoare care a câştigat premiul Oscar pentru interpretare, în 1964, cu rolul principal din filmul "Crinii câmpului/ Lilies of the Field". A primit şi o nominalizare în 1959 cu rolul din "Lanţul", dar şi un Oscar onorific în 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici