Site-ul Reuters, vizat de un atac informatic în cursul căruia au fost postate articole fictive

Site-ul agenţiei de ştiri Reuters a fost vizat de un atac informatic, hackerii postând o serie de materiale false, inclusiv un interviu fictiv cu un lider al insurgenţilor sirieni. "Reuters.com a fost ţinta unui atac informatic vineri", anunţă grupul media Thomson Reuters.

635 afișări
Imaginea articolului Site-ul Reuters, vizat de un atac informatic în cursul căruia au fost postate articole fictive

Site-ul Reuters, vizat de un atac informatic în cursul căruia au fost postate articole fictive

"Platforma de bloguri a fost sabotată, fiind postate articole false atribuite în mod eronat jurnaliştilor de la Reuters", precizează comunicatul.

Unul din articolele false conţinea un interviu cu liderul Armatei Siriene Libere, Riyad al-Asaad. Reuters a dat asigurări că nu a realizat niciun interviu cu acest lider insurgent. Armata Siriană Liberă susţine că este vorba de o acţiune a regimului Bashar Al-Assad.

Platforma de bloguri a fost suspendată în aşteptarea rezolvării problemei, precizează Thomson Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici