Soprana Elena Dima-Toroiman a decedat joi, la 84 de ani

Soprana Elena Dima-Toroiman a decedat joi, la vârsta de 84 de ani, informează Opera Naţională Bucureşti.

164 afișări

"Conducerea şi întregul colectiv al Operei Naţionale Bucureşti regretă profund dispariţia artistei şi transmit condoleanţe familiei", se spune în comunicat.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sopranei sunt aşteptaţi sâmbătă, începând cu ora 9.30, la Opera Naţională Bucureşti. Corpul neînsufleţit va fi depus în foaierul teatrului, urmând ca în jurul orei 12.00 să înceapă slujba, la capela Cimitirului Bellu.

Soprana Elena Dima Toroiman a făcut parte din generaţia de aur a teatrului liric românesc, susţinând alături de mari artişti cele mai importante roluri ale repertoriului de operă. De-a lungul carierei la Opera Naţională Bucureşti a dat viaţă unor partituri precum Amelia, din "Un ballo in maschera", Aida din opera omonimă (de Giuseppe Verdi), dar şi roluri din repertoriul francez şi cel german. A cântat alături de mari nume ale scenei lirice româneşti ca Zenaida Pally, Valentin Loghin, Dan Iordăchescu, Victoria Bezetti, Elena Cernei, Octavian Naghiu, Octav Enigarescu, Cornel Stavru şi alţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici