Soprana Mariana Stoica a decedat

Soprana Mariana Stoica s-a stins din viaţă sâmbătă, la vârsta de 75 de ani, şi va fi înmormântată luni, la cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti, informează Opera Naţională Bucureşti.

218 afișări

Mariana Stoica a murit sâmbătă, la ora 10.00. Corpul neînsufleţit al artistei este depus la capela parohiei Doamna Oltea din Bucureşti, unde, luni, la ora 14.00, se va oficia slujba de înmormântare. Înhumarea va avea loc la cimitirul Ghencea Civil din Capitală.

Mariana Stoica şi-a început cariera artistică la Opera Română din Cluj-Napoca, în anul 1962, unde a interpretat roluri solistice până în 1968, când s-a transferat la Opera Română din Bucureşti.

De-a lungul întregii sale cariere, până în anul 1986 când s-a retras din activitate, artista a interpretat mai multe roluri de operă, printre care: Leonora din "Trubadurul" ("Il Trovatore"), Desdemona din "Otello", Dona Elvira din "Ernani", Aida din opera omonimă, Amelia din "Bal mascat" ("Un ballo in maschera") – Giussepe Verdi; Floria Tosca din "Tosca", Manon din "Manon Lescaut", Mimi din "Boema" ("La Bohème"), Prinţesa Turnadot din "Turandot" – Giacomo Puccini; Santuzza din "Cavaleria rusticană" – Pietro Mascagni; Charlotte din "Werther" – Jules Massenet; Micaela din "Carmen" – Georges Bizet; Elsa din "Lohengrin", Elisabeth şi Venus din "Tannhäuser" – Richard Wagner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici