Soţia lui Adrian Pintea are dreptul la o treime din averea actorului

Tribunalul Bucureşti (TB) a decis ca soţia lui Adrian Pintea să primească o treime din averea acestuia, dar să le plătească surorii şi tatălui vitreg cheltuielile de judecată în valoare de 7.500 de lei.

242 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Adrian Pintea are dreptul la o treime din averea actorului

Soţia lui Adrian Pintea are dreptul la o treime din averea actorului (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax/Foto)

În 25 februarie, instanţa Judecătoriei Sectorului 2 a decis ca soţia lui Adrian Pintea, Lavinia Pintea, să primească o treime din averea acestuia, sora actorului să primească jumătate, iar tatăl vitreg, o cotă de 1/6.

Soluţia a fost atacată cu apel. Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia şi a decis ca Lavinia Pintea să plătească 4.950 de lei cheltuieli de judecată pentru prima fază a procesului şi 2.500 de lei pentru apel.

Instanţa de control judiciar a menţinut cele dispuse de Judecătorie. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 2 a stabilit că au calitate de moştenitori Lavinia Pintea, cu o cotă de 2/6 din avere, George Pintea, tatăl actorului, cu o cotă de 1/6 şi Rodica Merry Austin, sora actorului, cu drept la 3/6.

Procesul a fost deschis de Lavinia Pintea, soţia actorului, împotriva surorii acestuia şi a tatălui vitreg.

Lavinia i-a dat în judecată pe Austin Rodica Mary şi pe George Pintea, pentru a putea deschide succesiunea după moartea actorului, întrucât cei trei nu s-au înţeles la notar.

Actorul Adrian Pintea a încetat din viaţă la vârsta de 53 de ani, pe 8 iunie 2007, la Spitalul Fundeni, suferind de ciroză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici