Spectacol la Sibiu: 500 de chitarişti vor cânta în acelaşi timp 20 de piese folk-rock

Sibiul va găzdui, timp de 3 zile, din 9 septembrie, cel mai mare eveniment din România dedicat chitariştilor: Guitar Meeting.

285 afișări
Imaginea articolului Spectacol la Sibiu: 500 de chitarişti vor cânta în acelaşi timp 20 de piese folk-rock

Spectacol la Sibiu: 500 de chitarişti vor cânta în acelaşi timp 20 de piese folk-rock

Începând din 9 septembrie, Sibiul găzduieşte timp de 3 zile cel mai mare eveniment din România dedicat chitariştilor - Guitar Meeting, ediţia a VIII-a. În premieră, evenimentul are loc în două locaţii: Muzeul Astra şi Piaţa Mică.

Vineri, 9 septembrie, Guitar Meeting 2022 debutează cu seria de concerte ce aduce în atenţie tineri artişti din toată ţara, Young Revolution Warm-Up, în Muzeul Astra. Evenimentul găzduieşte trupe care au debutat în cadrul ediţiilor anterioare Guitar Meeting şi care au evoluat odată cu festivalul. Începând cu ora 17.00 spectatorii se vor delecta cu folk-ul autentic şi noi direcţii ale sound-ului rock propuse de Revolver, Archvile, Generaţia Folk, Transilvanian Frost şi Mark Fülop. Seara se încheie cu două concerte live susţinute de trupele Trooper şi Semnal M, de la ora 20:00.

Sâmbătă, 10 septembrie, festivalul continuă tot în Muzeul Astra cu marele Concert Manifest - cel mai spectaculos şi emoţionant moment al evenimentului, începând cu ora 17:00.

Sute de chitarişti veniţi din peste 30 de oraşe vor fi vedetele unui adevărat show de 3 ore. Aceştia s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în acelaşi timp un playlist format din 20 de piese folk-rock româneşti şi internaţionale, acompaniaţi de mari artişti invitaţi pe scenă: Adrian Despot de la Viţa de Vie va cânta „Praf de stele”, Emeric Imre aduce „Nebun de alb”, Mircea Vintilă - „Vinovaţii fără vină” de Pasărea Colibri, Ştefan Boldijar de la Semnal M va evoca nostalgia prin piesele „La fereastra ta” şi „Primăvara Românescă”, iar Paul Radu îi va acompania pe chitarişti pe cele două piese Antract - „Trebuie să crezi” şi „Iubirea”.

Tot sâmbătă, 10 septembrie, Guitar Meeting invită sibienii la o serie de concerte live în Muzeul Astra.

La Scena de la Târgul de ţară, artiştii folk Mircea Vintilă şi Emeric Imre & Marius Roje au pregătit două concerte de zi, de la ora 14:00. Tot aici vor fi ascultaţi pe artiştii de la Band of brothers and sisters şi pe tinerii Jenifer Mohebbi şi Tudor Miron. Seara, imediat după show-ul chitariştilor, spectacolul se mută la „Scena de pe lac” pentru un concert live Viţa de Vie, de la ora 20:00.

Accesul în zona de festival din Muzeul Astra se face prin achiziţionarea în ziua evenimentului a unui bilet de acces în muzeu sau prin prezentarea unui abonament.

Duminică, Guitar Meeting se mută în centrul oraşului, în Piaţa Mică din Sibiu. Aici vor avea loc concertele Young Revolution, dedicate trupelor tinere şi foarte tinere. Cele mai multe dintre ele vor cânta în premieră la Guitar Meeting, fiind formate din chitarişti participanţi la ediţiile anterioare. Din line-up fac parte sibienii de la Vârfu Omu şi trupele Overbeat, Azimut, Dollface şi The Howlers.

În încheierea festivalului, trupa Antract va marca un concert live, de la ora 21:00.

Toate concertele programate în Piaţa Mică sunt cu intrare liberă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
chitarişti,
concerte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici