Spectacolul "La Rondine", transmis live într-un cinematograf bucureştean

Spectacolul de operă "La Rondine", pus în scenă la Metropolitan Opera din New York, cu Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna în rolurile principale, va fi transmis live sâmbătă, în cadrul seriei "The Met: Live in HD", la cinematograful The Light din Bucureşti.

23 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "La Rondine", transmis live într-un cinematograf bucureştean

Spectacolul "La Rondine", transmis live într-un cinematograf bucureştean

Spectacolul prezentat pe scena Metropolitan Opera din New York va fi transmis live, via satelit, în cinematografe din Statele Unite, Canada, Mexic, Costa Rica, Argentina, Peru, Dubai şi, pentru prima dată, în România, la cinematograful The Light din Bucureşti.

"The Met: Live in HD", proiect câştigător al Premiului Emmy, în 2008, se află la cea de-a treia ediţie.

Seria "The Met: Live in HD" a avut mai mult de 935.000 de spectatori în sezonul 2007 - 2008 (la cea de-a doua ediţie), un număr mai mare decât al spectatorilor prezenţi în aceeaşi perioadă de timp în sala de operă Metropolitan din New York.

Seria "The Met: Live in HD" a fost recompensată cu premiul Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie, pentru "neîntrerupta transmisie în HD în cinematografele din lumea întreagă, dovedind dezvoltare şi inovaţie în tehnologia de transmisie".

În sezonul 2008 - 2009, producţiile "The Met: Live in HD" vor fi văzute în peste 850 de cinematografe echipate digital din 31 de ţări din întreaga lume.

The Light este un complex de şapte săli de cinematograf care folosesc tehnică digitală, o premieră în România.

Sălile dispun de facilităţi de proiecţie digitală 3D şi au o capacitate totală de 1.200 de locuri. Dotările 3D cu care sunt echipate sălile oferă posibilitatea de a prezenta filme variate, cu accent pe festivaluri de profil, dar şi un spectru larg de tipuri de divertisment, de la concerte live, operă şi spectacole de modă, până la meciuri de fotbal şi curse de Formula 1.

Totodată, cinematografele The Light pun la dispoziţia vizitatorilor o serie de spaţii de relaxare, de tip lounge.

The Light este rezultatul viziunii a doi parteneri, John Sullivan şi Keith Pullinger, care, după o bogată experienţă în domeniul cinematografiei în Europa, Australia şi Asia, au decis să fondeze în România primul cinematograf dotat cu echipament digital pentru fiecare sală, având în acelaşi timp capacitatea de a proiecta filme în tehnica 3D.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici