Spectacolul "Omul-pernă", o dramă întunecată dintr-un stat totalitar, vineri, la Godot Cafe

Spectacolul "Omul-pernă", cu Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic, o dramă întunecată ce se petrece într-un stat totalitar, va fi prezentat, vineri, de la ora 19.00, la Godot Cafe din Bucureşti.

195 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Omul-pernă", o dramă întunecată dintr-un stat totalitar, vineri, la Godot Cafe

Spectacolul "Omul-pernă", o dramă întunecată dintr-un stat totalitar, vineri, la Godot Cafe (Imagine: Facebook)

"Omul-pernă" a primit premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) şi premiul "Rampa de lansare" la Festivalul Naţional de Teatru Independent (FNTi), informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Omul-pernă", de Martin McDonagh, este o dramă întunecată care se petrece într-un stat totalitar al cărui nume nu este specificat. Spectacolul începe într-o cameră de interogatoriu a unei secţii de poliţie, în care doi ofiţeri, Tupolski şi Ariel, interoghează un om pe numele său Katurian, în legatură cu nişte crime recente ce au avut ca victime copii.

Katurian este scriitor, autorul unor poveşti şocante. Unele dintre ele prezintă în mod explicit moartea unor copii, modalităţile în care aceştia mor fiind identice cu cele prezentate în poveştile lui Katurian.

De asemenea, poliţiştii îl interoghează şi despre fratele său, Michal, care este prezentat ca fiind o persoană ce "se prinde mai greu". Pe parcursul interogării, Katurian este forţat să explice mai multe poveşti scrise de el, despre care poliţiştii cred că au legătură directă cu crimele.

 

 

 

"Echipa de tineri actori, proaspăt absolvenţi ai UNATC, răspunde cu succes acestei scheme dramatice care trece dincolo de orice tentativă de moralizare şi avertisment social", după cum afirmă critica de specialitate.

Având ca temă un subiect extrem de actual, violenţa, "Omul-pernă" este un spectacol independent de succes, stârnind interesul publicului din toată ţara, potrivit sursei citate. Piesa a mai fost jucată la Sibiu, Ploieşti, Târgu Jiu, Focşani, Câmpina, Buzău şi în mai multe locuri din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici