Start pentru "Cea mai fericită fată din lume"

Radu Jude a început, luni, filmările pentru debutul său în lungmetraj, "Cea mai fericită fată din lume", povestea unei tinere care, după ce câştigă o maşină la un concurs, trebuie să facă faţă tensiunilor pe care acest eveniment le creează în familia sa.

18 afișări
Imaginea articolului Start pentru "Cea mai fericită fată din lume"

Regizorul Radu Jude (Imagine: www.gandul.info)

Producătorul peliculei, Ada Solomon, a declarat pentru MEDIAFAX că filmul "Cea mai fericită fată din lume spune povestea unei tinere care, în urma unei promoţii, câştigă o maşină. Acest lucru creează tensiuni în familia tinerei, deoarece, deşi ea doreşte să păstreze maşina, părinţii vor să o vândă pentru a începe o mică afacere.

Relaţiile dintre membrii familiei sunt descoperite în timpul filmării spotului, al cărei protagonistă este Delia, spot ce doreşte să arate ţării întregi că respectivul concurs a fost real.

Rolul principal - Delia - este jucat de o elevă de liceu din Bucureşti, Andreea Boşneag, rolul mamei, de Violeta Haret, în timp ce tatăl este interpretat de Vasile Muraru. Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Şerban Pavlu, Andi Vasluianu şi Doru Cătănescu.

Castingul a durat din ianuarie până pe 15 mai, timp în care la audiţii au venit actori şi eleve din Bucureşti, Târgovişte, Ploieşti şi Buftea.

Filmările vor avea loc în Bucureşti, în special în exterior, şi vor dura aproximativ patru săptămâni.

Potrivit Adei Solomon, bugetul total al filmului este de 650.000 de euro, din care un milion de lei (circa 300.000 de euro) au fost obţinuţi în urma concursului de la Centrul Naţional al Cinematografiei de anul trecut. Filmul mai este finanţat de TVR şi agenţia de publicitate ADDV.

"Cea mai fericită fată din lume" este realizat în coproducţie cu Circe Films din Olanda, cu sprijinul Hubert Bals Fund, iar în cinematografe va intra în primăvara anului viitor.

Jude a mai regizat, până în prezent, scurtmetraje precum "O zi lungă" (2004), "Dimineaţa" (2006), "Lampa cu căciulă" (2006) şi "Alexandra" (2006).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici