Stelian Tănase: Calotă e incompatibil - este şi purtător de cuvânt la Guvern, şi membru în CA al TVR

Preşedintele director-general al TVR Stelian Tănase afirmă, într-un interviu pentru Gândul, că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, este în incompatibilitate, fiind, în acelaşi timp, şi reprezentantul Executivului în CA al televiziunii publice, unde este omul cel mai puternic.

299 afișări
Imaginea articolului Stelian Tănase: Calotă e incompatibil - este şi purtător de cuvânt la Guvern, şi membru în CA al TVR

Stelian Tănase: Calotă e incompatibil - este şi purtător de cuvânt la Guvern, şi membru în CA al TVR (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

"Corneliu Calotă este purtător de cuvânt al Guvernului şi, în acelaşi timp, membru trimis de Guvern în Consiliul de administraţie. Cred că ar trebui să opteze pentru o calitate sau alta, deşi trebuie să spun că are 60 de zile pentru asta. Este un caz de incompatibilitate, pe de-o parte din punct de vedere legal, pe de altă parte, din punct de vedere al imaginii, dă foarte prost, ca purtătorul de cuvânt al Guvernului să facă parte din Consiliul de Administraţie", a declarat Tănase.

Potrivit lui Stelian Tănase, Calotă este foarte activ în Consiliul de Administraţie, conduce grupul PSD din CA, "adică majoritatea din Consiliul de Administraţie este la îndemâna sa".

"Corneliu Calotă îşi spune punctul de vedere, faţă de mine personal, faţă de alţi directori, în faţa consiliului de administraţie, de fiecare dată şi punctul lui de vedere prevalează. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administraţie. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea", a afirmat şeful televiziunii publice.

Stelian Tănase a spus că PSD şi aliaţii lui au şapte reprezentanţi în Consiliul de Administraţie, iar ceilalţi sunt încă patru, "care de regulă îşi risipesc voturile".

"Cei care vin din zona guvernamentală, ei sunt cei mai interesanţi în sensul în care ei pot să ia şi decizii pentru televiziune. Sunt şapte, iar ei reprezintă o majoritate şi îi pun în inferioritate pe cei patru care vin din altă zonă. Or, asta a provocat un blocaj. Eu am suportul PSD-ului în Parlament, chiar şi în declaraţii publice. De mai multe ori au declarat că mă susţin. E drept că mai în trecut, pentru că în ultima vreme relaţiile noastre s-au răcit chiar foarte tare. Dar în Consiliul de Administraţie nu m-au susţinut niciodată. Deci una este în Parlament şi alta este în Consiliul de Administraţie, când aceste voturi nu le am, pur şi simplu. În ultimele luni nu le-am avut niciodată", a precizat preşedintele director-general al TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici